Ste rojeni v tem mesecu? Potem je veliko možnosti, da postanete slavni

Mesec rojstva lahko močno vpliva na razvoj vaše inteligence in samo obnašanje. K temu pa pripisujejo tudi znanstvene dokaze ...

Foto: Profimedia

Tekom let je več raziskav dokazalo, da mesec, oziroma obdobje, v katerem je otrok rojen, vpliva na njegov razvoj. Za to pa je krivo predvsem sonce oziroma vitamin D, ki vpliva na lomljivost kosti, psihološko stanje in celo na inteligeneco. Zakaj? 

Na razvoj otrok vpliva predvsem količina sonca, ki jo prejmejo, dokler so še v maternici, seveda pa tudi sveža hranila, ki jih nosečnica je. Če ste torej rojeni pozimi oziroma v januarju, oziroma bo vaš otrok rojen v tem mesecu, obstaja velika verjetnost, da zaradi skupka vsega skupaj postane zdravnik. 

Ker vitamin D močno vpliva tudi na telesni razvoj, je zelo verjetno, da so zimski otroci tudi večji in močnejši, večji pa je tudi obseg njihove glave. To pa se najbolj pozna v času osnovnošolskega šolanja. V raziskavi, v kateri je sodelovalo kar 21.000 fantov in deklet pa so dobili tudi rezultate, da so 'zimski' otroci tudi bolj inteligentni od sovrstnikov. 

Tisti, ki so rojeni proti koncu meseca januarja, pa so statistično gledano tudi bolj dovzetni za slavo. Obstaja torej veliko možnosti, da zaradi različnih stvari postanejo slavni in v tem tudi uživajo. Zakaj? Po raziskavah sodeč je veliko poznanih ljudi po horoskopu vodnar. 

Seveda pa ima vsaka medalja dve plati. Nekatera raziskovanja so tudi pokazala, da so otroci rojeni pozimi bolj dovzetni za hude alergijske reakcije.