stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ideja za izlet: Adventni cirkus na Vrbskem jezeru

24. 11. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
celovec
Naj bodo praznični dogodki v letošnjem decembru drugače obarvani.

Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino. 30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Najjužnejša avstrijska deželna prestolnica praznuje adventni in božični čas med čudovitim renesančnim mestnim središčem in Vrbskim jezerom, ki dobi v zimskem času nežno in spokojno podobo.

Adventni cirkus na Vrbskem jezeru/Wörthersee
Premierno se bo letos predstavil tudi adventni cirkus v slikovitem vzhodnem zalivu Vrbskega jezera – neposredno v pristanišču. Umetniki, akrobati, žonglerji, vrvohodci in zračni akrobati bodo kot božični škratje poskrbeli za božično okrasitev hiše in pri tem zganjali vse mogoče vragolije. Mednarodni umetniki zagotavljajo eno uro najboljše akrobatike. Vstop je mogoč s kombinirano vstopnico za Minimundus ali karto za vožnjo z ladjico. Obe ustanovi sta za adventni čas 2017 pripravili nekaj posebnega. Minimundus je pripravil bogat program za družine, ki ga bo mogoče doživeti skoraj vsak dan z lutkovnimi gledališči in pravljičnimi urami. Na vožnjo z ladjo po Vrbskem jezeru, ki bo povezala božične sejme v Porečah/Pörtschach, Vrbi/Velden in Otoku/Maria Wörth oz. razgledni stolp Pyramidenkogel v Celovcu se boste lahko podali vsako soboto in nedeljo v petih različnih terminih.

Adventni cirkus v vzhodnem zalivu na Vrbskem jezeru:


2. in 3., 9. in 10. ter 16. in 17. decembra vedno ob 14. in 16. uri.

prejšnji članek
Pravilno senčenje navzdol ležečih oči
Lepotičenje
Pravilno senčenje navzdol ležečih oči
naslednji članek
Prednosti nanašanje podlage s čopičem
Lepotičenje
Prednosti nanašanje podlage s čopičem
Preberite tudi