GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kdaj se moraš posloviti od prijateljice?

4. 3. 2018; 03.16
Avtor: K.M.
najboljsa prijateljica

foto: Profimedia.

Prijateljice pa so tiste osebe, ki jih moraš imeti vedno ob sebi in jim moraš velikokrat dati tudi prednost pred svojimi težavami pa tudi pred svojim fantom.

Toda v življenju se zgodi tudi, da se moraš od nekaterih za vedno posloviti, ker ti bolj škodijo, kot pa da bi izpopolnjevale tvoje življenje. Kako prepoznati dobre in kako slabe prijateljice?

Kakšni so znaki, da se mora prijateljstvo končati?



Ne glede na vso prijateljsko ljubezen, ki jo čutiš do nekega drugega dekleta, se bodo številna prijateljstva v tvojem življenju končala. Enkrat bodo odšle one, drugič boš takšno odločitev morala sprejeti ti. Včasih se z leti spremenijo želje in navade, in nekateri ljudje zato preprosto ne morejo imeti več pristnega odnosa, kakršnega so ga imeli morda v začetku osnovne šole ali med poletnimi počitnicami! Zate smo pripravili nekaj pomembnih točk, ki kažejo na to, da se mora neko tvoje prijateljstvo končati oziroma da se morata s prijateljico pogovoriti in nekatere stvari rešiti. Vemo, da je težko, a včasih je treba sprejeti tudi takšno odločitev.

1. Nikoli ti ne piše prva, nikoli te ne pokliče prva.

Lepota prijateljskega odnosa je v tem, da je enakovredno. To pomeni, da mora biti vložek obeh strani enakovreden. Če te prijateljica nikoli ne pokliče, še manjkrat pa ti pošlje sporočilo s preprostim vprašanjem »Kako si?«, potem je to eden izmed znakov, ki kažejo na slabo prijateljstvo. Če imaš v življenju osebo, za katero misliš, da je tvoja prijateljica, vendar ti o sebi ničesar ne pove sama in vse izveš od drugih, hkrati pa je nič ne zanima o tebi, potem je morda čas, da o tem odnosu dobro premisliš.

2. Od tebe si sposoja stvari in ti jih nikoli ne vrne.

Ne glede na to, o kateri stvari govorimo – treba jo je vrniti. Če si prijateljica od tebe sposoja denar in ga nikoli ne vrne, je to zelo slab in izkoriščevalski odnos. Seveda ni nič narobe, če kdaj pa kdaj ti plačaš sok ali sladoled, ne smeš pa tega vedno početi ti, saj se lahko v času prijateljevanja nabere kar nekaj evrov, ki jih nikoli več ne boš videla. Še huje je z večjimi vsotami denarja.
Podobno je tudi z oblačili, obutvijo, ličili … Seveda si te stvari dekleta med seboj posojajo, vendar morajo na koncu tudi priti do svojega lastnika. Če pa se recimo majica po nesreči uniči, ti jo mora nadomestiti oziroma nadomestilo vsaj ponuditi.

3. O tebi govori grdo in te nikoli ne podpira.



Imaš v svojem življenju prijateljico, ki te odkrito opravlja in o tebi govori slabe stvari, tudi če so te besede namenjene zgolj tvojemu videzu ali izbiri oblačil? Seveda od nje pričakuješ, da ti pove, če si se grdo postrigla, nekaj popolnoma drugega pa je, če ti tega ne pove, se pa o teh stvareh pogovarja z drugimi skupnimi prijatelji.

Prijateljica te mora pri odločitvah podpirati oziroma ti pri njih vsaj svetovati. Če o vsakem tvojem dejanju govori negativno in te kritizira, je morda kaj narobe z njo in ne s tvojimi odločitvami.

4. Sili te v stvari, ki si jih ne želiš.

Prijatelje je treba sprejeti takšne, kot so. Nikoli pa jih ne smemo spreminjati. Ti ne smeš spreminjati prijateljice in ona ne tebe, zgolj zato, da boš takšna, kakršno si te želi. V to spadajo tudi kajenje, pitje alkohola in seveda siljenje v kaj drugega. Če si ne želiš žurati, mora to sprejeti. Seveda pa se moraš ti potruditi, da najdeš skupne interese, pri katerih se bosta lahko družili, a naj to ne bodo slabe razvade.

5. Ti nisi nikoli pomembna.



Vse več razmerij se deli po pomembnosti, tako ljubezenskih kot družinskih in prijateljskih. Vendar prava prijateljica takšnega odnosa ne podpira oziroma uveljavlja. Pomembne so že najmanjše reči: od tega, da ima čas zate samo takrat, ko si želi ona, in ne takrat, ko jo ti potrebuješ, do tega, da si ne smeš kupiti nekih hlač, ker misli, da bolj pristajajo njej. Narcistične osebe lahko v svoji »zaljubljenosti samih vase« odnose pripeljejo celo do verbalnega nasilja. Zato takšno osebo še pravočasno odstrani iz svojega življenja.

6. Laži niso nikoli dobra odločitev.

Če prijateljico dobiš na laži, potem o vajinem odnosu dobro razmisli, saj lahko celoten odnos temelji na lažeh. Ne glede na to, ali laže tebi ali drugim – kje je razlog za to? V prijateljskem odnosu mora obstajati popolna iskrenost, zato ti mora zaupati resnico o vseh svojih težavah in tegobah, saj sta prav zato prijateljici.

V življenju boš morda spoznala kar nekaj patoloških lažnivk, ki bodo lagale o čisto vsaki stvari, samo zato ker bodo želele imeti boljšo oziroma lepšo podobo pred drugimi. Takšnih oseb pa na koncu dneva ne potrebuješ!

prejšnji članek
Domača nega, ki bo tvojim lasem vrnila lesk
Lepotičenje
Domača nega, ki bo tvojim lasem vrnila lesk
naslednji članek
Poznaš sladkorno manikuro?
Lepotičenje
Poznaš sladkorno manikuro?
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska