favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Vozite varno!

28. 8. 2017; 11.24
Avtor: Katarina Štular
Vozi varno_profimedia-0010415997
Ne samo ob začetku šolskega leta, na otroke moramo biti v prometu še posebej pozorni vse leto. Prav zato smo pod okriljem skupine medijev Media24 pripravili posebno akcijo VOZI VARNO, (po)misli na otroke, ki bo potekala vse do sredine oktobra. Ker nam preprosto ni vseeno.

Ali si vedela, da se vsaka peta prometna nesreča zgodi zaradi neprilagojene hitrosti? Kar v polovici primerov so povzročitelji prometnih nesreč pešci in kolesarji, v še večji meri pa motoristi. Za večino prometnih nesreč je krivo človekovo ravnanje v prometu. Ali udeleženci v cestnem prometu upoštevamo prometna pravila?

Kaj lahko naredimo sami?

Z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov, osredotočeno vožnjo in predvsem veliko mero pazljivosti se lahko izognemo številnim nevarnostim, ki pretijo na cesti. Z lastnim ravnanjem se seveda vpliva na varnost v prometu na splošno.

Ali poznaš vse cestnoprometne predpise?

Če si na to vprašanje odgovorili pritrdilno, vas vabimo, da znanje še enkrat preizkusite. Na naši spletni strani VOZI VARNO smo zate pripravili poseben kviz, s katerim boš poznavanje cestnoprometnih predpisov tudi preverila. Sodeluj v kvizu in osvoji eno od bogatih nagrad, ki že čakajo nate. Če kviz rešiš brez napak, že sodeluješ v nagradnem žrebanju. To pa še ni vse!
V CPP-kvizu se lahko preizkusiš tudi na Radiu Aktual, kjer smo zate pripravili lepe nagrade; poslušaj nas vsako jutro in ujemite svojo super nagrado.

Poseben natečaj za naše najmlajše: Varno v šolo z Linom

Ker je pouk o varnosti na cesti namenjen predvsem našim najmlajšim, seveda nismo pozabili na njihovo udeležbo. Vabimo vse otroke od prvega do tretjega razreda, da se nam pridružijo in sodelujejo na našem natečaju Varno v šolo z Linom oziroma izboru najboljše risbice na temo Jaz v prometu. Risbico lahko po 1. septembru naložijo na našo spletno stran s pomočjo staršev ali pa jo pošljejo po pošti na naš naslov: Svet24, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje. Na natečaju bo zmagala tista umetnina, ki bo dobila največ glasov. Lastnik zmagovalne risbice bo svoji šoli prislužil bogato nagrado, poskrbeli pa bomo tudi za preostale sodelujoče. Pripravili smo številna presenečenja, ki že čakajo na mlade ustvarjalce! Imaš mlajšo sestrico ali bratca? Povej jima za naš super natečaj!

Vozite previdno, strpno in osredotočeno!

Vozite varno, pazite na cesti in mislite na to, da so tam tudi naši mali nadobudneži. Tudi ob vaši pomoči lahko naredimo ceste prijaznejše!

prejšnji članek
Fifth Harmony vrgle senco na  Camilo Cabello
Obsedena!
Fifth Harmony vrgle senco na Camilo Cabello
naslednji članek
Česa fantje zares ne marajo?
Moj life
Česa fantje zares ne marajo?
Preberite tudi