Prestolnica se je spremenila v čarobno deželo

V nedeljo je v ljubljanskem Tivoliju potekal prvi Čarobni dan.

Foto: Damjan Končar

Čarobna paličica je letos prvič obarvala park Tivoli – obarvala ga je v najlepše barve iger in zabave za vso družino. Najmlajši so se s svojimi starši sprostili v deželi Čebelice Maje, Petra Pana, Janka in Metke, Rdeče Kapice, Pike Nogavičke … V čarobnih deželah, ki so otrokom ponujale kreativne delavnice, gledališke maske, športne poligone, plezanje po drevesih, plesne igre … kreativnosti in domišljije za otroke sredi ljubljanske prestolnice kar ni bilo konca! Park Tivoli je tako v nedeljo, 11. junija 2017, postal center dogajanja za otroke in vso družino.

Čarobni dan park Tivoli (8).jpg

V vrvežu dogajanja tisočih drobnih doživetij je Čarobni oder ponudil nastope slovenskih zvezd. Na sončno nedeljo so nastopili: Omar Naber, Nuša Derenda, Trkaj, Pevska šola Alenke Gotar, Rok ‘N’ Band, F&B Acrobatics, Ansambel Anžeta Šuštarja, Glasbena šola Moder Music College, Glasbeni studio Osminka, Muzikal Annie, Družinsko gledališče Kolenc in mnogi drugi. Rajanje za vso družino so obogateli tudi pravi Lipicanci, ki so jih obiskovalci lahko jahali, otroci so lahko spoznavali glasbila, se učili o prometu, o boksu, o sabljanju, o poslikavi obraza, se učili kitajsko in kitajskega kung fuja … 

Čarobni dan park Tivoli (48).jpg

Za uradno odprtje dogodka je organizatorka dogodka Barbara Novak pripravila tudi »torto velikanko«, prvi kos je odrezala z ljubljanskim županom gospodom Zoranom Jankovičem. ''Zelo sem vesela, ko vidim toliko nasmejanih otroških obrazov. Za nami je velik projekt, letos prvič v Tivoliju in upam, da so obiskovalci zadovoljni ter da bodo z nami tudi prihodnje leto, še prej pa v Arboretumu septembra,'' je zaupala Barbara.

Foto, Marko Vitas  (3).jpg

Čarobni dan park Tivoli (61).JPG

Čarobni dan park Tivoli (36).jpg

Čarobni dan so obiskali številni znani s svojimi družinami - v Mercatorjevi domačiji smo tako ujeli Gregorja Skočirja (Big Foot Mama), Dragana Buliča, Filipa Kržišnika in Blaža Slaniča, Roka Terkaja … Čarobni dan sta obiskala tudi dobitnika medalje zadnjih paraolimpijskih iger v Riu - Veselka Vukojević Pevec in Franček Gorazd Tiršek, ter mladi Jernej Slivnik, kandidat za zimske paraolimpijske igre v Pjongčangu v Južni Koreji. Zavod Zaupanje je s pomočjo pokroviteljev in partnerjev obogatil Čarobni dan tudi z dobrodelnostjo in otrokom iz socialno ogroženih družin omogočil obisk različnih tečajev in drugih izven šolskih aktivnosti. V kotičku Lidl Slovenija se je odvila prava ekshibicijska tekma košarke na vozičkih med mladimi upi iz dveh ljubljanskih košarkarskih klubov ŽKD Ilirija in KD Slovan ter košarkarji na vozičkih. Na nogometnem igrišču pa je potekala nogometna tekma med ekipo Čarobnega dne ter društvom Olimpiki z Velikani slovenskega športa, ki so jih zastopali nogometaš Aleš Čeh, rokometaš Zoran Lubej, skakalec Primož Ulaga, hokejist Dejan Kontrec ter glasbeni urednik Dragan Bulič.

Čarobni dan park Tivoli (53).jpg

Na sončno nedeljo so v park Tivoli na Brezskrbni Čarobni dan pod okriljem glavnega pokrovitelja Generali zavarovalnice prišli tudi Mitja Hojak, Špela Pretnar, Alenka Bikar, Rašo Nesterović … ter mnogi znani glasbeniki, ki so z velikim veseljem prepevali za otroke - Nipke: ''Jaz se z otroki vedno zelo lepo počutim, ker mislim, da sem tudi sam večni otrok, jaz njih štekam oni pa mene. Tudi drugo leto bi z veseljem prišel. Tudi vse delavnice so tako dobre! Koliko enih stvari! Noro! Ampak še najboljša pa je bila Artifexsova (smeh)'' Katja Mihelčič: ''Zelo sem vesela, da sem ponovno na Čarobnem dnevu, saj lahko zapojem vse moje pesmi tistim, ki so namenjene – otrokom. Ja, pesmi za otroke delam sama. Poleg pesmi pišem tudi knjižice za otroke in zato sem danes z velikim veseljem prišla v Ljubljano. In vse te stojnice in čarobni kotički … vsi so res tako barviti, da se izgubiš v vsej ponudbi. Zato verjamem, da je otrokom res čarobno.''