favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Adijo, osnova šola! Kam pa naprej?

14. 6. 2017; 10.03
Avtor: Oglasno sporočilo
srednjasola

foto: Profimedia

Naj ti dejstvo, da nisi bila sprejeta na želeno srednjo šolo ne pokvari poletja! Mi imamo rešitev zate!

Poletje je pred vrati in seveda – dolgo bo trajalo! Vendar poletna sproščenost ni popolna, če si v skrbeh, kaj te čaka jeseni. Če si pravkar zaključila osnovno šolo in nisi bila sprejeta na želeno srednjo šolo, si s tem ne pokvari poletja! Najbolje bo, da se hitro odločiš, kje boš nadaljevala šolanje. Potem pa res – za dva meseca možgane na off!

Kam torej naprej? Izbrati moraš šolo, kamor zagotovo lahko prideš. Gotovo si že slišala za Srednjo ekonomsko šolo na Roški. Tam imajo še nekaj prostih mest, in zato se lahko brezskrbno vpišeš. Kaj pa se sploh dela na ekonomski šoli?

Kako jih najdeš? Oglej si njihovo spletno stran www.seslj.si, Facebook Srednja ekonomska šola Ljubljana Roška in Instagram roska_ses_ljubljana in se prepričaj, zakaj je Roška prava izbira zate.

Roška je predvsem šola, ki se ukvarja s sodobnim podjetništvom. Če si ne predstavljaš najbolje, kaj to je, ne skrbi! Tam te naučijo vsega! Kako najti poslovno idejo, kako biti inovativen, kako se sam lotiti zagona podjetja in kako ga voditi. Na vse to te pripravljajo ne le tekom rednega pouka, temveč tudi pri ostalih dejavnostih. Na šoli ves čas poteka podjetniški krožek, enkrat letno pa dijaki v manjših skupinah združijo svoje ideje, znanje in moči ter razvijajo svojo poslovno idejo. To se dogaja v času podjetniškega tedna. Dijaki gredo tudi na prakso, dvakrat v času šolanja v slovenska podjetja, udeležijo pa se tudi prakse v tujini. Bi si želela v Španijo ali na Tenerife, kjer bi tri tedne pridobivala nova znanja, spoznavala nove ljudi in uživala podaljšek poletja kar sredi šolskega leta? To te čaka na Roški!

Dogaja pa se še marsikaj drugega. Rada potuješ? Potem te bodo zagotovo zanimale nadstandardne ekskurzije (dijaki so bili lani na Irskem, letos pa v Londonu in v Bruslju). Gredo pa tudi na športni tabor (ja, to je treba pred poletjem! :)), kjer preživijo nekaj dni v naravi, hodijo na izlete in se predvsem družijo. Letos pa so bili pred koncem šolskega leta tudi na Dunaju. Dogaja, kajne?

Te še kaj skrbi? Na primer, kakšni so profesorji? Ne skrbi. Na Roški so profesorji dostopni in prijazni, z dijaki radi sodelujejo. Če se v prostem času ukvarjaš s kakšno dejavnostjo (plešeš, igraš kakšen inštrument …), boš zagotovo pridobila status, s katerim bo tvoje pridobivanje ocen potekalo lažje. In še tole: ti je v osnovni šoli nagajala fizika? Če se vpišeš na Roško, se ti s tem ne bo več treba ukvarjati! Fizike namreč sploh ni! Za nekatere težje predmete pa na šoli poteka tudi učna pomoč. Tako lahko žepnino namesto za inštrukcije nameniš čemu drugemu.

Kot si gotovo že slišala, vstop na srednjo šolo pomeni več učenja. To je sicer res. A hkrati pomeni tudi malo več svobode. Roška se nahaja v središču Ljubljane. To je kot nalašč, da se z novimi sošolkami (in sošolci) občasno odpravite na sprehod po mestu. Za tiste, ki ste bolj športne, pa je blizu tudi Golovec, kjer lahko pustite odvečno energijo. Za šolo je tudi lep park, ki kar vabi dijake, da v njem preživijo odmor, se družijo, spoznavajo … kdo ve, koga boš srečala prav na Roški.

Si zdaj prepričana? Se vidimo jeseni!

prejšnji članek
Prestolnica se je spremenila v čarobno deželo
Moj life
Prestolnica se je spremenila v čarobno deželo
naslednji članek
Neželeni stranski učinki kontracepcijskih tabletk
Moj life
Neželeni stranski učinki kontracepcijskih tabletk
Preberite tudi