Edinstvena priložnost: Si želiš prepotovati svet?

Večkrat nagrajena Carmina Slovenica, ansambel s svetovnega vrha najboljših, odpira svoja vrata! Glasbeno usposabljanje, ki gradi držo, samozavest in vodenje.

Toksični pslami - scenske uprizoritve Carmine Slovenice najbolje opišemo kot virtuozne.

Toksični pslami - scenske uprizoritve Carmine Slovenice najbolje opišemo kot virtuozne.

Foto: Arhiv: Carmina Slovenica

Koncertne turneje po vsem svetu, več kot 30 najvišjih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, sodelovanje pri številnih mednarodnih projektih, 19 izdanih zgoščenk, snemanja za mnoge radijske in televizijske postaje, odlične kritike predstav glasbenih strokovnjakov in kritikov. Vsi ti dosežki govorijo sami zase in potrjujejo izjemen ugled ansambla Carmina Slovenica

Za več informacij in prijavo na avdicije piši na carmina.slovenica@guest.arnes.si ali pokliči na 031 652 662.

Izredni uspehi zadnjih sezon na mednarodnih odrih vedno znova potrjujejo sloves vodilne svetovne vokalne institucije na svetu, Carmine Slovenice pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec. ''Izjemna energija, profesionalizem, osupljiva perfekcija, občudovanja vredna zborovska moč, dosledna preciznost in hipnotičnost'' ali ''v uri in pol Carmina Slovenica prinaša neskončen izvir idej, glasov, gibov in impresij – in dozo čustev. Kot občinstvo lahko samo brez sape gledaš in občuduješ toliko kakovosti. Gledališče, ki teži k perfekciji na vseh poljih,'' so citati iz zadnjih objavljenih kritik.

Carmina Slovenica mladim talentiranim umetnikom s širše regije že več desetletij nudi izjemne medosebne in glasbene izkušnje.  Skozi projekte imajo udeleženci iz raznolikih kulturnih, izobraževalnih in socio-ekonomskih ozadij možnost najti svoje mesto kot pevci, umetniki in (samostojni) mladostniki znotraj spodbudnega ustvarjalnega okolja, ki jih opogumi na poti do umetniške in osebne odličnosti. Skupna izkušnja učenja in ustvarjanja zborovske glasbe visoke kvalitete pospešuje razvoj vsakega posameznika, tako glasbeno kot osebnostno, prav tako pa jih nauči pomembnih življenjskih vrlin, kot so predanost sebi in drug drugemu, ter dela v skupnosti.

5 CS na Borneu (foto Iztok Bončina).jpg
Carmina Slovenica na Borneu.
Iztok Bončina

3 Placebo (foto Rudi Uran).jpg
Precizna vokalna disciplina in mladostna energija prepričata prav vsakega poslušalca.
Rudi Uran


Petje v zboru predstavlja eno redkih nešportnih skupinskih aktivnosti za mlade. S sodelovanjem v organizirani skupnosti z jasnimi cilji predstavlja zbor pomemben člen v vzgoji mladega človeka. V  zboru pridobljene kreativnost, disciplina, koncentracija, samostojnost, delovne navade, družabnost in druge oblike socializacije bodo služile vsem tudi v nadaljnjem življenju.

Zopet vabijo v svoje vrste!
Si stara med 12 in 18 let in si želiš razvijat svoj talent v ustvarjanju kompleksnih, več zvrstnih umetniških dogodkov, prepotovati svet, nastopati na najprestižnejših odrih in spoznati nove kulture?

Pridruži se vokalnemu ansamblu, ki v slovenskem in mednarodnem okolju deluje kot eden najpomembnejših, najinovativnejših in najširše prepoznavnih umetniških korpusov.

Nudijo dinamično izobraževanje zborovskega petja, glasbene teorije, vokalne tehnike in odrskega ustvarjanja, čudovite priložnosti za uspeh ter živahno skupnost podobno mislečih mladih umetnikov, združenih v prijateljstvu.

Za več informacij in prijavo na avdicije piši na carmina.slovenica@guest.arnes.si ali pokliči na 031 652 662.

7 Rusalke, Sankt Peterburg (foto Arhiv CS).jpg
Carmina Slovenica, Rusalke, Sankt Peterburg.
Arhiv: Carmina Slovenica

''Hipnotična magičnost nezmotljivo v zraku.''
''Izredna oblika vizualne in glasbene poezije, ki je edinstvena.''
''Produkcija, polna življenja in umetniške spretnosti.''
''Prikaz absolutne osredotočenosti in moči.''
''Veliko več kot prvorazredna estetika glasbenega dogodka – pač pa interpretacija življenja.''
''Kot v čarobni pevski krogli.''
''Demonstracija vokalno-scenske perfekcije.''