Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Izberi vložke, ki ti bodo pomagali, ne pa škodili

16. 6. 2017; 09.02
Avtor: K.M.
vlozek ali tampon, tosama

foto: Profimedia

Ko izbiraš vložke, moraš biti zelo pozorna na njihovo sestavo. Ali veš iz česa so tisti, ki jih uporabljaš sama?

Vložki so v življenju dekleta tako pomembni kot hrana, ki jo ješ, in kreme, ki jih dnevno uporabljaš. Res je, da jih ne potrebuješ vsak dan, se pa dotikajo tvoje kože vsaj pet dni na mesec. In to bo rutina še kar nekaj let v času tvoje odraslosti. Ali ob tem sploh kdaj pomisliš, iz česa so vložki, ki jih uporabljaš, sestavljeni? Večina na to vprašanje odgovori z 'ne', čeprav je ta podatek tako pomemben, kot je pomemben izvor hrane in sestava kreme, včasih celo bolj. 

Zakaj je bombaž tako cenjen?
Za tvojo kožo je tako pri vložkih kot tudi pri spodnjemu perilu najboljša izbira bombaž.
Bombaž ne spreminja naravne pH vrednosti sluznice in kože, kože ne draži, saj je mehak in nežen material z visoko vpojnostjo. Preprečuje nastanek neprijetnih vonjav in omogoča kroženje zraka. Če uporabljaš sintetično spodnje perilo in vložke iz umetnega materiala, se koža intimnih predelov pregreva, s tem se ustvarjajo pogoji za vnetje, ki pa si ga zagotovo ne želiš. 

Koža diha samo z bombažem
Tista dekleta in ženske, ki so že imele težave, dobro vedo, kako pomembna je uporaba naravnih izdelkov, da vaginalna vnetja pozdravijo oziroma preprečijo. Samo s 100-odstotno bombažnimi vložki bo koža intimnih delov dihala, ne bo izgubljala vlage, naravna kislost vaginalne sluznice pa ne bo motena. Toda pri nakupu pa moraš biti pozorna na zavajanje nekaterih! Občutek bombaža, esenca bombaža in 'cotton feeling' nikoli ne pomenijo, da so izdelki zares narejeni iz bombaža!

Čisto naravni vložki
Zato bodi pri izbiri svojih vložkov zahtevna. Jasmin nature so vložki iz Tosame, ki so popolnoma naravni. Njihova celotna zgornja plast je narejena iz 100 % bombaža, naravno pa je tudi njihovo jedro, saj je iz vpojne celuloze, ki ji je dodan superabsorbent. Spodnja plast vložka ima tekočinsko zaporo, posebno folijo, ki prav tako prepušča zrak. Seveda pa so vložki brez umetnih parfumov, barvil, bombaž pa ni beljen s klorom.

Z vložki Jasmin nature se boš zanesljivo počutila prijetno zaradi naravnih materialov, hkrati pa se boš lahko zanesla tudi na njihovo odlično vpojnost. Zagotavljamo ti, da boš z njimi popolnoma brezskrbna!

foto: Tosama

Intimna nega je zelo pomembna za zdravje tvojega telesa. Zato vedno uporabljaj vložke iz naravnega materiala (bombaža) in nosi naravno bombažno spodnje perilo. Redno si umivaj roke in za umivanje spolovila uporabljaj predvsem vodo. Če uporabljaš milo, uporabljaj takšno, ki je namenjeno intimnemu predelu, in ne tistega, ki ga uporabljaš za celo telo. Med umivanjem ne izpiraj nožnice, saj zadostuje že umivanje zunanjega spolovila. 

Nasvet: Preizkusi vložke Jasmin nature in jih priporoči še prijateljici, sošolki, sosedi … Seveda pa sporoči tudi nam, če si bila tudi ti nad njimi navdušena! 

prejšnji članek
Zopet samska?
Moj life
Zopet samska?
naslednji članek
S tem nad menstrualne krče
S tem nad menstrualne krče
Preberite tudi