Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na dekliških spodnjicah

Večina dekliških spodnjic ima na spodnjem delu žepek iz blaga, za katerega le redki vedo, zakaj bi ga lahko uporabljali. Imaš kakšno idejo?

Foto: Profimedia

Moški so zaradi te podrobnosti, ki se nahaja na delu spodnjic, ki se direktno dotika intimnih ženskih predelov, nekoliko zmedeni, a ženske s tem 'žepkom' skrbijo za svoje intimno zdravje. Preverite zakaj in kako!

Svetovni zdravstveni standardi namreč zahtevajo, da je notranji del spodnjic, ki se nahaja v direktnim kontaktu z najintimnejšim delom ženskega telesa, prekrit z mehkim, nežnim in naravnim materialom. To je še posebej pomembno takrat, ko so spodnjice narejene iz sintetičnih, umetnih materialov, česar pa je na slovenskem tržišču iz dneva v dan več. Ta material se mora všiti v hlačke, ampak lahko ti šivi dražijo intimne predele, zato ta del spominja na žepek, saj ga na eni strani namensko ne prišijejo. Da moški, in tudi nekatere ženske, zato je tu ta žep. Razlog zanj ni skrivni predel, kjer bi ženske prenašale denar, ko se odpravijo v nočni lokal, ali imela tam pospravljen tampone, vložke ...

Njegova glavna naloga je, da zmanjša stik s sintetičnimi materiali, ki spodbujajo rast bakterij in razvoj bakterijskih okužb ter da ob tem lajša dihanje intimnih predelov in absorbira morebiten izloček telesne tekočine.