favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Moj life
 

S čim preženem PMS?

28. 6. 2018; 08.48
Avtor: K.M.
najstnica_pms
Znebi se bolečin!

Pogovor
Pogovarjaj se s svojimi prijateljicami, mamo, sestro, punco ali žensko, ki ji zaupaš. Zaupaj ji težave, ki te težijo, mogoče bo katera poznala dobro rešitev, ki ti bo pomagala rešiti probleme, ki jih povzroča PMS. Lahko pa pogovor izkoristiš za razvedrilo in se pogovarjata o kaki sproščujoči in zabavni temi. Izogibaj se pogovorom o temah, za katere veš, da bodo še poslabšale tvoje počutje. Tvoje prijateljice bodo to morale razumeti.
Sprehod
Obleci se udobno, s seboj vzemi svojo najljubšo glasbo ali pa se prepusti tišini in se odpravi v park, gozd, mesto ali na bližnji travnik na dolg sprehod, na katerem se boš sprostila in svojim mislim pustila, da prosto divjajo. Skušaj se znebiti slabih misli in misli na kaj pozitivnega, saj boš le tako s sprehoda prišla boljše volje. Če pa nočeš iti sama na sprehod, povabi še nekoga, za katerega veš, da te bo znal razvedriti in poslušati.


Počitek
Če le lahko, si vzemi nekaj časa za počitek. Zavij se v odejo, k sebi stisni svojo najljubšo plišasto živalco in si poglej del ali dva svoje najljubše serije ali pa dobro komedijo. Lahko pa tudi samo preprosto ležiš in uživaš v lenarjenju.
Pazi na prehrano
Napadi lakote so pogostejši kot ob normalnih dnevih in ob tej lakoti se v tvoji glavi prikazujejo podobe sladoleda, tortic, pic in vse ostale nezdrave hrane. Upri se ji in pazi, da se prehranjuješ zdravo. Mogoče raje namesto vrečke čipsa pojej tri korenčke, saj bo tudi zdrava prehrana vplivala na tvoje razpoloženje. Bolj zdravo boš jedla in se upirala pregreham, boljše se boš počutila.


Voda
V tem času se poskusi izogniti predvsem gaziranim pijačam in sokovom ter pij veliko vode in nesladkanih čajev, ki ti bodo telo očistili in odplaknili škodljive snovi ter tako omilili posledice PMS-ja.
Omeji stres
Imaš obšolske dejavnosti, pa še kakšen trening ali glasbeno šolo, narediti moraš tudi domačo nalogo in ravnokar si se spomnila, da moraš poskrbeti za svojega hišnega ljubljenčka, poleg tega pa moraš še razmisliti, kaj boš kupila sošolki za rojstni dan, saj ima v petek zabavo. Vse to te bo spravilo v stres, ki ti lahko povzroči še dodatne težave, zato poskusi biti vsaj enkrat v mesecu organizirana. Če ti drugače ne uspe, si dejavnosti razporedi, tako da boš lahko vse postorila, hkrati pa se boš izognila stresu.


Telovadba
Če že nimaš kakšne športne dejavnosti, si vzemi vsaj pol urice in naredi nekaj vaj, ki bodo tvoje telo poživile. Na spletu jih najdeš ogromno. Ni treba, da pol ure delaš s polno močjo, lahko si izbereš nekaj lažjih vaj in jih potem izvajaš. Poskrbi le, da bo tvoje dihanje pospešeno, da bodo tvoji možgani dobili več kisika in boš s tem tudi pregnala slabo razpoloženje.

prejšnji članek
Zaljubljeni trenutki Camile Cabello
Obsedena!
Zaljubljeni trenutki Camile Cabello
naslednji članek
Vzor dekletom: Indira Ekić v novi vlogi
Obsedena!
Vzor dekletom: Indira Ekić v novi vlogi
Preberite tudi