Domače zdravilo iz le dveh sestavin, ki bo pomirilo tvoj kašelj

Če v tem prehodnem veliko kašljaš, uporabi to!

Foto: Profimedia

Sezona smrkanja, bolečin v grlu in kašljanja je v polnem zamahu. Si tudi tii med tistimi nesrečniki, ki te je ujel prehlad, a se ga ne moreš nikakor rešiti. Zate imamo preprost, a učinkovit recept, ki ga lahko v udobju doma pripraviš že v dvajsetih minutah. Pripravek narejen iz samo dveh sestavin odpira sinuse, zdravi kašelj in prehlad v rekordnem času. 

Potrebuješ:
- 250 gramov sveže čebule narezane na srednje velike koščke
- okoli 125 gramov medu

Po želji lahko dodaš še žličko česna (svežega ali v prahu), ki pomaga blažiti bolečino in 1 - 2 žlički narezanega korena ingverja, ki pospešuje cirkulacijo ter izboljša možnosti za učinkovitost sirupa.

Narezano čebulo daj v posodo za kuhanje iz nerjavečega jekla ali stekla in jo popolnoma prekrij z medom. Postavi jo na srednje močan ogenj in kuhaj dokler med ne postane tekoč, takrat pa ogenj zmanjšaj na minimalno moč. Dodaj še česen in ingver ter posodo pokrij, da čim več snovi ostane v sirupu. Posodo odkrij samo vsakih 5 minut in takrat sestavine dobro premešaj.
Po 20 minutah posodo umakni z ognja in sestavine precedi, mešanico medu in ostalih snovi, ki ostanejo, pa shrani v steklenem kozarcu s pokrovom in mešanico shrani v hladilniku.
Sirup vzemi po potrebi, a le eno žličko.