favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako več časa preživeti v naravi?

12. 5. 2018; 07.00
Avtor: K.M.
jesenveselje

foto: Profimedia.

Veliko časa moraš preživeti v naravi, tudi če so zunaj nižje temperature. Morda te bodo motivirale naslednje aktivnosti.

1. Jahanje
Pozanimaj se, kje v tvoji okolici bi lahko odšla na ježo s konjem. Zakaj se ne bi v naravo podala na način, ki ga še nikoli nisi preizkusila oziroma ga uporabljaš bolj poredko. Jahanje je dejavnost, ki ima poleg zabave tudi terapevtske učinke. S konja je odličen razgled in z njim se lahko sprehajaš po gozdni ali rečni poti. Poleg vsega ti bo to pomagalo zgraditi lep odnos z eno najnežnejših, a še vedno močnih živali na svetu.
2. S knjigo v naravo
Se moraš učiti? Zakaj bi bila notri, če je zunaj sonce. Vzemi knjige s seboj in se odpravi ven. Ob gozdnih poteh se vedno najde kakšna klop. Poišči jo in se uči na njej. Da se boš počutila bolj domače in te ne bo zeblo v zadnjico, s seboj vzemi še odejo.
3. Pohodništvo
Pohodi v hribe niso dobri samo za dobro telesno formo. Z visokih gora so namreč neverjetni razgledi. Pohodništvo te bo naučilo, kako se v življenju znajti v neznanih okoliščinah, saj tudi poti do vrha gore niso vedno enostavne. Naučiti se moraš uporabljati zemljevid in kompas, slediti oznakam na drevesih ali pa zaupati svojemu čutu. Vendar bodi pozorna. V tem obdobju so nekateri hribi že zasneženi, zato moraš izbrati primerno obutev in oblačila. 
4. Lovi sončne žarke
Ni lepšega občutka, kot ko te po dolgi oblačnosti po obrazu božajo topli sončni žarki, tudi če temperature niso najvišje. Lahko se samo nekam usedeš, zapreš oči, uživaš in pozabiš na vse skrbi. Najdi si svoj prostor pod soncem, nekje, kjer si boš napolnila baterije, ko se bodo izpraznile. Vse, kar potrebuješ, je sončen dan, okolje, ki je obdano z naravo, in čim manj sence.

prejšnji članek
Prvega ne pozabiš nikoli
Moj life
Prvega ne pozabiš nikoli
naslednji članek
Še več videov iz novega fima Mamma mia! Spet začenja se!
Obsedena!
Še več videov iz novega fima Mamma mia! Spet začenja se!
Preberite tudi