Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Za tvoje zdravje je obvezno, da so tvoja oblačila takšna

24. 1. 2018; 02.35
Avtor: K.M.
potenje
Si na to sploh pozorna?

Za zdravje svojega telesa skrbiš z redno nego telesa, zdravo prehrano in telesno vadbo. Kajne? No, za telo pa moraš poskrbeti tudi na še kakšen drug način. Sem pa so všteta tudi tvoja oblačila.

Res je, oblačila so vizualna in dajo vizualno podobo tebe, tvojega okusa, morda celo osebnosti. Ampak tokrat ni govora o tem. Gre za to, da so oblačila zelo pomembna tudi za tvoje zdravje. Kako?

Oblačilo mora dihati, torej mora biti stkano na ta način, da se v njem ne počutiš kot v savni. Na to pa moraš biti pozorna tako pri vsakodnevnih oblačilih, še posebej pa pri oblačilih, ki jih uporabljaš pri športni aktivnosti. Študije so pokazale, da je razdražljiva koža, ali celo hujši dermatitis, tudi posledica nošenja oblačil, ki ne dihajo, recimo oblačila iz volne in sintetičnih vlaken. Pri tistih, ki se ukvarjate s športom, pa je bolj verjetno, da se bodo razvile glivice na nogah, če ne nosite nogavic in obutve iz materialov, ki dihajo.

Obe stvari nastaneta zato, ker se vlaga ujame ob tvojo kožo, ker pa oblačila ne dihajo in hkrati ne odvajajo vlage stran od telesa, to predstavlja pravo gojišče bakterij. 

Zato se raje odloči za bombaž, ali druge naravne materiale. Ko pa nakupuješ športno opremo, bolj glej na kvaliteto in ne toliko na vizualno plat oblačila.

prejšnji članek
Kaj uničuje romantično vzdušje?
Moj life
Kaj uničuje romantično vzdušje?
naslednji članek
Challe Shalle z novim komadom 'zakuril' YouTube!
Obsedena!
Challe Shalle z novim komadom 'zakuril' YouTube!
Preberite tudi