kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj moraš vedeti, preden si odstraniš tiste dlačice?

16. 8. 2018; 12.00
Avtor: K.M.
voskanje
Ne nasedaj samo pozitivnim besedam!

Britje, depilacija, ali kakršno koli drugačno odstranjevanje dlačic, je dandanes nekaj povsem vsakdanjega. Vseeno pa to ne pomeni, da je vse skupaj tako zelo samoumevno, da lahko to počneš tako, kot si si zamislila, brez da bi o določeni stvari razmislila. Tokrat se bomo dotaknili odstranjevanja dlačic pri spolovilu in vsega, kar moraš pred tem vedeti. 

Za začetek je dobro vedeti, da britje sicer ni prepovedano, ampak, je na tem predelu kar nevarno, saj je koža okoli spolovila zelo občutljiva, z britvico pa jo lahko, brez da bi na to sploh pomislila, močno poškoduješ. Če že, je pomembno, da je tvoja britvica vedno čista in predvsem to, da ni v souporabi, recimo s tvojo sestro. Samo rezilo moraš tudi bolj pogosto menjati, kot če jo uporabljaš le na nogah. 

Vedno moraš uporabljati kremo za britje, ali vlažilno milo. 

Britje pa mora, za razliko od britja nog, potekati v smeri rasti dlačic. 

Vseeno pa ti priporočamo, da se odločiš za voskanje, ali kakšno drugo bolj prijazno odstranitev dlačic. Če želiš preprečiti vnetja, se še kak dan ne smeš potiti, hkrati pa moraš za kožo redno skrbeti in jo vlažiti. Če se boš odločila za voskanje, moraš biti vztrajna in ne smeš podleči britju, ko so dlačice pač malce pogledale na plan. Če boš vztrajala pri rednem voskanju, bo le to postajalo vse bolj redko, bolj redke pa bodo postajale tudi dejanske dlačice. 

prejšnji članek
Film  Gajin svet navdušil v Sarajevu
Obsedena!
Film Gajin svet navdušil v Sarajevu
naslednji članek
Če nosiš tanga hlačke, vedi ...
Lepotičenje
Če nosiš tanga hlačke, vedi ...
Preberite tudi