Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Si tudi ti zastreskana?

19. 10. 2017; 10.03
Avtor: K.M.
boy-and-girl-in-love-hd-wallpaper
Kako se odzvati?

S puberteto se v temi pričnejo odvijati tudi nekoliko drugačni procesi, ki so povezani tudi s čustvi. Kar naenkrat začutiš potrebo po tem, da bi ob sebi imela še eno osebo, ki bi te razumela in podpirala. Hkrati pričneš opažati, da je sosedov fant resnično privlačen, opaziš pa tudi, da ocenjuješ sošolce.

V tem obdobju velikokrat pride do tako imenovane zatreskanosti, ki se sicer lahko razvije tudi v globoka čustva, a v večini primerov in resnici na ljubo je kar hitro pozabljena.

Znaki zatreskanosti?
Pri zatreskanosti gre predvsem za to, da ti je neverjetno všeč nek fant, ki pa ga dejansko ne poznaš dovolj dobro. Všeč ti je njegova vizualna podoba in morda predstava, ki si si jo o njem narisala v svoji glavi. Morda celo dejstvo, da se ukvarja s priljubljenim športom, ali pa zgolj podatek, da je kakšno leto starejši od tebe.
Res je, da o njem veliko razmišljaš in si morda celo želiš, da bi postal tvoj fant, a na tej točki vseeno ne moreš govoriti o tem, da si zaljubljena.
Zatreskanost velikokrat kar hitro mine. Morda ti je že popoldne več kak fant, ki si ga spoznala v knjižnici, ali pa so ti na enak način všeč kar trije naenkrat.

S tem ni nič narobe, vseeno pa je ljubezen nekaj drugega. Pri ljubezni gre predvsem za poznavanje druge osebe. Poznati moraš njega in ne zgolj njegove podobe. Do takrat pa bodi še naprej brez skrbi zatreskana!

prejšnji članek
Razkrivamo resnico o laku za nohte
Lepotičenje
Razkrivamo resnico o laku za nohte
naslednji članek
Nenaličen obraz in temne ustnice
Lepotičenje
Nenaličen obraz in temne ustnice
Preberite tudi