stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Odstrani te slabe razvade

19. 4. 2017; 09.35
Avtor: Ana K.
Preveri katere navade škodijo tvojemu zdravju in se jih nato skušaj znebiti.

Predstavljamo ti navade, ki jih velikokrat počneš, a se ne zavedaš kako slabo vplivajo na tvoje zdravje. Tebi se to zdi povsem običajno početje, a opozarjamo te, da ti lahko škodi.



1. Preskakovanje obrokov
Če boš preskakovala obroke, boš s tem vplivala na svojo slabšo presnovo. Prav tako pa je pravilno prehranjevanje pomembno zaradi energije. Če boš zjutraj spustila zajtrk, si boš s tem močno škodila. Tako kot avto ne vozi brez goriva, tudi ti ne boš mogla funkcionirati. Torej ti svetujemo, da poješ dnevno vsaj pet obrokov. Tudi večerja je zelo pomembna, ampak pri večernih obrokih ti priporočamo lažjo hrano, saj jo bo tvoj želodec lažje prebavil.

2. Premalo piješ?
To ni dobro! Za dobro delovanje potrebuje tvoj organizem najmanj dva in pol litra vode na dan. Le-ta uravnava vse telesne funkcije in odstranjuje škodljive snovi, ki se kopičijo v tvojem telesu. Redno pitje vode pa se bo poznalo tudi na tvoji koži, saj jo čisti in ji daje sijaj.

3. Hodiš bosa?
Verjamemo, da ti velikokrat prija bosa hoja po hiši. Ne ljubi se ti iskati copatov in to je najbolj praktična možnost. S takšno hojo ni nič narobe, če so tla topla in ko so zunaj toplejše temperature. A, vendarle se izogibaj bosi hoji po ploščicah. Če že ne maraš copat, potem poskrbi, da imaš obute tople nogavičke. Če boš hodila bosa po hiši, boš hitreje zbolela, sploh zdaj, ko je zunaj mraz.

4. Spiš z glavo obrnjena proti odprtem oknu?
Tega raje ne počni. Nič ni narobe, če spiš z odprtim oknom, ampak težava nastopi takrat, ko si z glavo obrnjena proti oknu. Le-to lahko povzroči glavobol in večjo nagnjenost k prehladu.

5. Nosiš torbo samo na eni rami?
To je zelo slaba navada. Če nosiš šolsko torbo samo na eni rami bo le-to vplivalo na tvojo držo. Trpela pa bo tudi tvoja hrbtenica. Zato se potrudi, da boš nosila torbo na obeh ramah.

prejšnji članek
Harry Styles ima sporočilo za Taylor Swift
Obsedena!
Harry Styles ima sporočilo za Taylor Swift
naslednji članek
Gigi Hadid s prav posebnim prijateljem
Obsedena!
Gigi Hadid s prav posebnim prijateljem
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija