Loteva se me gorzen prehlad

Prehlad ti lahko uniči dnevne aktivnosti.

Poznaš tisti občutek, ko se zvečer odpraviš v posteljo in te nekaj žgačka po grlu, ti pa ne veš točno, kaj bi to lahko bilo. Seveda to kaj kmalu ugotoviš, ko se sredi noči zbudiš z zamašenim nosom in bolečinami. Tako je, napadel te je prehlad, ki kljub navidezni nedolžnosti povzroči marsikatero težavo.

Kljub splošnemu prepričanju, da se prehladiš zaradi mraza, oziroma, da ti bo hladno podnebjo pomagalo pri temu, da se boš naslednje jutro prebudila bolna in se tako izognila pouku, je napačno. Klasični prehladi so predvsem virusnega izvora in so seveda nalezljivi. Dobiš pa jih lahko od druge osebe ali kar iz okolice.
Da bi prehlad preprečila je najboljše, da si redno umivaš roke, predvsem če se veliko dotikaš površin, ki se jih dotikajo tudi druge osebe. Recimo kljuke ali denar. Virus prehlada lahko tako dobiš tudi preko denarja, ki ti ga vrnejo v tevovini. Nič ni narobe, če uporabiš tudi kakšno razkužilo za roke ...
Če slučajno zboliš, moraš v telo vnesti veliko vitaminov. Recimo tako, da popiješ kakšno naravno limonado ali pomarančni sok.
Če obiščeš zdravnika, pa upoštevaj njegova navodila, verjemi, da vedo, kaj počnejo.