Poljubljanje je dobro za zdravje

Poljubljanje in zdravje sta zelo povezana pojma.

Si že doživela svoj prvi poljub? Potem veš, da so tisti metuljčki, o katerih govorimo, resnični. Če ga še nisi, pa nam verjemi, da jih boš začutila. Če jih ne bo, se ne poljubljaš s pravo osebo. Poleg tistih drežljajev v trebuhum, pa je poljubljanje tudi dobro za tvoje zdravje. Preveri!

Ob poljubljanju se v tvojem telesu odvijajo številni procesi, tako kot pri vseh ostalih stvareh, ki jih počneš. Tvoje scrce prične biti s 140 udarci na minuto, zviša se tvoj krvni pritisk, tvoje telo in srce pa delata s polno paro. Čeprav pri tem početju obremeniš številne mišice, samo poljubljanje učinkuje zelo sproščujoče.

Kaj pa bakterije?
Seveda si med poljubljanjem s svojim partnerjem izmenjaš številne bakterije, čeprav bi lahko pomislila, da se boš s tem nalezla kakšne bolezni, je to malo verjetno, še posebej, če tisti na drugi strani ni bolan. Si pa lahko s temi bakterijami okrepiš imunski sistem. No, seveda obstajajo tui izjeme (bakterije, herpes ...), takrat pa moraš paziti!

Poljubljaj se za boljše telo ...
Tako je, s poljubljanjem kuriš kalorije. Seveda to ne pomeni, da nadomestiš tek, saj jih pokuriš res malo, a kakšna tablica čokolade več, pa se bo že poznala.