To je sodobna bolezen številnih najstnikov

Številni mladi in starejši so že podlegli te sodobni bolezni. Si med njimi tudi ti? Preveri!

Foto: Thinkstock

Zagotovo imaš mobilni telefon. Ni nujno, da je to novodobni pametni telefon, ki je že pomanjšana različica računalnika, ampak je lahko tisti klasični, ki ga še vedno lahko uporabljaš za številne funkcije. Ena takšnih je SMS-sporočilo. Tudi če teh ne pošlješ ogromno, lahko začneš kazati znake sodobne bolezni tekstofrenije, ki jo povzroči ravno pošiljanje kratkih sporočil. Brez skrbi, ne gre za nič strašnega, vseeno pa lahko vpliva na tvoje počutje, zato preveri, kaj moraš narediti.

Kakšni so znaki te bolezni?

Pošiljanje SMS-sporočil je še vedno ena najbolj pogostih oblik komuniciranja s prijatelji in družino. »Kje si? Greš z mano na sok? Kdaj se dobiva? …« Veš, da bo sporočilo prek mobilnega telefona prišlo do prejemnika v najkrajšem možnem času, zato ga pošlješ v vseh možnih situacijah. Vseeno pa odgovor na svoje sporočilo pričakuješ v najkrajšem možnem času. Čeprav je dopisovanje priljubljeno tudi prek družbenih omrežij, tam še ni opazne tako močne želje po takojšnjem odgovoru, pri SMS-sporočilu pa »mora biti odgovor takojšen«. Če do tega ne pride, se pojavijo prvi znaki tekstofrenije.

Gre predvsem za obsedenost s SMS-sporočili oziroma za odvisnost od njih. Kakšni so znaki, ob katerih moraš postati pazljiva in kako lahko na razvoj bolezni vplivaš?

Preveri v reviji Smrklja, ki je izšla 22.8.2014!