profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kako izbrati prave čevlje?

19. 8. 2017; 06.00
Avtor: K.M.
elegantni čevlji

foto: Profimedia

10 TOP nasvetov

Pri nakupovanju obutve, ki jo želiš nositi, boš morala razmislili tudi o funkcionalnosti in ohranjanju zdravja nog. Seveda je všečnost in modnost pogosto na prvem mestu, vendar naj udobje ne bo zanemarjeno! 

1. Trgovino za čevlje obišči v popoldanskih urah – tvoja noga se naravno širi z uporabo čez dan. 

2. S seboj imej enako vrsto nogavic, kot jih nameravaš nositi s čevlji. Tako bo pomerjanje najbolj optimalno.

3. V trgovini prosi prodajalca, naj premeri vašo nogo. Noge se spreminjajo s starostjo, številka noge pogosto narašča, spreminja pa se tudi širina. Če je ena noga večja od druge, kupi velikost, ki ustreza večji nogi. Obiščite trgovine, kjer lahko zaupate prodajalcu – da si bo za vas vzel čas in bo razumel obliko in potrebe noge. Takšne so Ara trgovine s kakovostnimi in udobnimi čevlji Ara.

4. Čevlje obuj in v njih nekaj časa stoj. Na vrhu čevlja nežno pritisni, da se prepričaš, da imaš dovolj prostora med najdaljšim prstom in koncem čevlja.

5. Sprehodi se v čevljih in ugotovi, kako se v njih počutiš. Ali ima noga dovolj prostora? Ali se pete dobro prilegajo, morda te rahlo tišči ali noga zdrsava? Ne kupuj čevljev z upanjem, da se bodo omehčali. 

6. Zaupaj svojemu občutku za udobje – ne velikosti ali opisu čevlja. Velikosti se razlikujejo med proizvajalci.

7. Pazi na širino in dolžino. Kupuj v trgovinah, ki ponuja tudi različne širine čevljev – saj se tudi te od človeka do človeka razlikujejo. V Sloveniji ima odlično ponudbo različnih širin čevljev obutev Ara, ki jo najdete v številnih trgovinah Ara po Sloveniji in v vseh bolje založenih trgovinah s čevlji. Nakup čevljev, ki so zgolj za številko večji, ne bo nujno rešil problema širine. Prav tako izberi blagovne znamke, ki ponujajo polovične številke in s tem reši težavo velikosti.

8. Občutite notranjost čevljev in ugotovi, ali imajo oznake, šive ali drug material, ki bi lahko dražil nogo.

9. Preglej podplate. Ali so dovolj trpežni, da zagotavljajo zaščito pred ostrimi predmeti? Ali zagotavljajo kakršno koli oblazinjenje? Upoštevaj, kako se počutijo, ko hodiš po trgovini s čevlji. Poskusi hoditi po trdih površinah in preprogi.

10. Za bolj zahtevne kupce: s seboj v trgovino prinesi obris stopala ali vložek iz čevlja, ki ti resnično ustreza. Tako boš lahko na licu mesta preverila, če ti bo čevelj ustrezal. Če je čevelj ožji ali krajši od obrisa, ga sploh ne poskusi.

prejšnji članek
Intenzivna barva, sijaj in mehkoba tvojih ustnic
Lepotičenje
Intenzivna barva, sijaj in mehkoba tvojih ustnic
naslednji članek
V poletnih mesecih tvoja koža potrebuje dodatno nego
Lepotičenje
V poletnih mesecih tvoja koža potrebuje dodatno nego
Preberite tudi