pomlad
Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko sebe postavite na prvo mesto

Boštjan Gorjup
Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih podjetij

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

V modi vedno lahko preizkušaš in si drzneš

21. 4. 2017; 09.33
Avtor: K.M.
najstnica_barve

foto: Profimedia.

Poigravaj se z barvami, ki spadajo v isto barvno družino.

Se velikokrat zalotiš, da izbiraš natančno določeno barvo in da ne veš, kaj bi oblekla? In se sprašuješ, v kateri barvi si dobro videti? Pravzaprav to, kar vsako jutro oblečeš, pove veliko o tebi in o tem, kako se počutiš.

Uporabi nevtralne barve za kombiniranje (bela, siva, bež in črna).

ČRNA


Črna barva je vedno 'in'. Primerna je za vse kose oblačil in je tudi barva, za katero velja, da optično zoži postavo. Črno lahko obravnavamo tudi kot misteriozno barvo, ki izraža neko globino. Vsekakor pa simbolizira eleganco in prefinjenost, saj je vedno veljala za prestižno barvo.
Kdaj jo obleči? Marsikdo obleče črno barvo ob slabem vremenu ali kadar ni ravno najboljše volje. Obleci črno tudi tedaj, kadar želiš biti videti bolj elegantna ali pa nekoliko bolj odrasla. Prav tako pa tudi, kadar ne želiš izstopati. Črna naredi v kombinaciji z drugimi temnimi toni (rjava) osebo veliko bolj zrelo. Na primer: siv volnen pulover s črnim pasom okoli pasu in črne hlače.

RDEČA
Rdeča barva je vedno veljala za ekspresivno barvo. Je vsekakor ena najbolj vidnih in živih barv in vzbuja pozornost. Rdeča pa je tudi barva, ki asociira na ljubezen in strast.
Kdaj jo obleči? Obleci rdečo, kadar želiš izraziti svojo energijo, entuziazem, razburjenost in samozavest. Obleci jo takrat, kadar si res dobre volje, saj te bo še dodatno popestrila. Obleci jo, kadar si želiš biti videti zapeljivo in izstopajoče. Na primer: za vsak dan naj bo daljša rdeča majica s črnim pasom in mini krilo.

RUMENA


Rumena je barva, ki se pogosto uporablja v vsakdanjih oblačilih. Je barva sonca, veselja, volje do življenja in optimizma. Podobno kot rdeča tudi rumena pritegne pozornost. Ima pa ta barva bolj zabaven in razigran pridih.
Kdaj jo obleči? Vsekakor takrat, kadar se počutiš razigrano in veselo. Rumena barva vedno razvedri prostor. Obleci rumeno barvo, kadar si želiš sprememb. Poskusi v kombinaciji s temnimi ali svetlimi nežnimi toni, da boš bila videti bolj otroška in preprosta ter polna življenja. Na primer: rumena majčka z napisom v kombinaciji s svetlim džinsom.

prejšnji članek
Tega ga ne smeš nikoli vprašati!
Moj life
Tega ga ne smeš nikoli vprašati!
naslednji članek
Takšni so letošnji pomladni trendi ličenja
Lepotičenje
Takšni so letošnji pomladni trendi ličenja
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska