Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Nauči se ljubiti sama sebe

12. 4. 2017; 03.00
Avtor: K.M.
Winnie_1
Lepotica se je velikokrat znašla pred rafalom grdih besed!

Winnie Harlow je dvaindvajsetletna kanadska manekenka in model ter aktivistka za enakopravnost, ki je po celotnem sveto postala poznana po tem, ko je sodelovala v priljubljeni oddaji America's Next Top Model. V svet znanih in poznanih pa je ni izstrelilo samo sodelovanje, ampak dejstvo, da lepotica trpi za redko kožno boleznijo, pri kateri ti odmirajo pigmentne celice, kar pomeni, da je tvoja koža neenakomerna. 



Winnie pa se je zaradi svojega videza od vedno soočala z ogovarjanji, grdimi besedami in napadanjem vrstnikov. Le-ti so jo velikokrat zbadali s živalskimi zmerljivkami, kot sta krava in zebra, kar pa jo je vodilo v to, da je že kot otrok in najstnica velikokrat zamenjala šole, srednjo šolo pa je zaradi prevelikega pritiska celo opustila.

Vendar se je Winnie spremenila, saj drugače po lastnih besedah ne bi preživela. Osnova vsega pa je dejstvo, da se je naučila ljubiti sama sebe. Seveda pa se tudi sama zaveda, da je to lažje reči, kot pa storiti. ''Ne glede na to, kakšen obraz imaš, kakšne rase si, katerega spola, nacionalnosti, ali seksualne usmerjenosti si - ne glede na to, kdo si, enakopravnost mora biti vedno prisotna. To je tvoja pravica in pika. Kljub vsemu so moji starši in družina to meni vedno dopovedovali, a sem vero v to izgubila skozi odraščanje, ko sem se soočila z ustrahovanjem. Dolgo sem potrebovala, da sem se ponovno začela zavedati, da vsa negativnost ni vredna mojih čustev.''



Winnie je po mednarodni prepoznavnosti prejela številne ponudbe za delo, leto 2015 pa je bilo za njo zelo produktivno. Postala je ena izmed glavnih vzornic deklet, zagovornica pravic, glas deklet, ki te možnosti nimajo, predvsem pa ena izmed najbolj uspešnih modelov v letu 2015. 

prejšnji članek
Tako do zapeljive zadnjice
Obsedena!
Tako do zapeljive zadnjice
naslednji članek
H komu se stiska Anej iz BQL?
Obsedena!
H komu se stiska Anej iz BQL?
Preberite tudi