bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Tega ne more popraviti noben kozmetični izdelek

19. 8. 2018; 04.00
Avtor: M.T.
industrija
Lepotna industrija včasih zavaja.

Številni kozmetični izdelki obljubljajo rešitev za tvoje lepotne težave in nepravilnosti, ki si jih želiš znebiti. Za nekatere težave in nepravilnosti se resnično najdejo kozmetični izdelki, ki jih lahko kupiš v trgovini in bodo pomagali. Drugih pa ne moremo enostavno rešiti z kozmetiko. In kateri so ti?

SCEPLJENI LASJE- Če so tvoji lasje poškodovani tega ne moreš popraviti. Nič ne more zlepiti skupaj scepljenih konic. Izdelki, ki obljubljajo, da so narejeni posebej za scepljene in suhe konice lahko lase navlažijo, povrnejo nekaj proteinov in s tem večji lesk in mehkobo. Vendar je to le začasno. Sceplejenih konic pa se lahko znebiš le tako, da jih odstrižeš. Žal.

MOZOLJI- Na žalost tudi ni produkta, ki bi popolnoma preprečil mozolje. Mozolji, ki so posledica nihanja hormonov v telesu ne morejo biti popolnoma odstranjeni le s kremo. Seveda pa lahko te s pravilno nego kože pomagajo in omilijo izbruh mozoljev.

ŠIROKE PORE- Če so tvoje pore široke, potem jih noben izdelek ne more pomanjšati. Na žalost pa se te tekom let še nekoliko povečajo. Z izdelki, ki to obljubljajo manjše pore lahko tvoje pore delujejo manjše, vendar jih trajno zagotovo ne zmanjšajo.

CELULIT- Kreme, ki obljubljajo, da lahko z njo trajno odstranimo videz pomarančaste kože lažejo. Dokler jih uporabljaš nekatere resnično zmanjšajo videz pomarančaste kože, saj njene sestavine stimulirajo kožno tkivo, da je ta debelejše. Vendar pa se, ko kremo nehaš uporabljati tudi celulit vrne.

GUBE- Tudi ni takšne kreme, ki bi popolnoma preprečila gubanje obraza. Kreme lahko navlažijo kožo in s tem zmanjšajo videz gub, ne morejo pa jih popolnoma preprečiti.

prejšnji članek
Vodnik do lepih in sijočih las
Lepotičenje
Vodnik do lepih in sijočih las
naslednji članek
Razmršeni stili pričesk
Lepotičenje
Razmršeni stili pričesk
Preberite tudi