stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

V samo štirih korakih do urejenih nohtov!

4. 4. 2018; 09.01
Avtor: Š. K.
cute-nail-designs-for-teenagers7
Bi si rada sama uredila nohte, pa ne veš, kako? Predstavljamo ti štiri korake, s katerimi se boš lotila domače manikire. Pri tem pa ne pozabi, da je najbolje, da jih urediš enkrat tedensko.

Pripomočki:
Preden se sploh lotiš tega podviga, poskrbi, da boš imela pri sebi vse, kar potrebuješ. Stvari, ki nikakor ne smejo manjkati pri urejanju, so: odstranjevalec laka za nohte, ki ne vsebuje acetona, krtačka za čiščenje nohtov, pilica za nohte, tanka lesena paličica z zaobljenim koncem, krema za nego obnohtne kožice ali svinčnik, ki vsebuje olja za nego le-te, škarjice za nohte in podlak, lak ter nadlak.


1. korak – odstranjevalec laka in umivanje
Z odstranjevalcem laka si odstrani z nohtov ves lak, ki ti je še ostal na njih, od zadnjega urejanja. Nato si roke umiješ v mlačni vodi z nežnim milom, pri tem uporabi krtačko za nohte, s katero si pomagaš spraviti vso umazanijo izpod nohtov.


2. korak – krema za obnohtno kožico in uporaba paličice
Nohte in kožo okrog nohta si dobro namaži z kremo. Najbolje je, da izbereš kremo, ki vsebuje alfahidroksi kisline, saj te, najbolje delujejo na nohte. Ko se ti krema vpije, uporabi še paličico z zarobljenim koncem. S to paličico nežno potisneš kožico dol z nohta. Pri tem bodi pazljiva, da je ne poškoduješ. Lahko pa kupiš tudi svinčnik, ki vsebuje olje za obnohtno kožico, po navadi pa ima tudi nastavek za potisk obnohtne kožice navzdol.


3. korak – piljenje
Najbolje je, če imaš stekleno pilico za nohte, saj je ta precej nežna in jo dobiš v vsaki drogeriji. Pri piljenju je najbolje, da piliš le v eno smer, saj pri piljenju v obe smeri drgneš ob kožo, kar je lahko boleče, prav tako pa boš z piljenjem v eno smer obvarovala noht pred cepljenem. Bodi pozorna, da si nohtov ne piliš pregloboko v vogale, saj bi ga s tem lahko oslabila. S pilico oblikuj obliko nohta, ki si jo želiš. Pri urejanju poskušaj uporabiti le pilico za nohte, škarjicam pa se raje izogibaj.


4. korak – lakiranje
Preden se sploh lotiš lakiranja, moraš imeti nohte suhe in nemastne. Na nohte najprej nanesi podlak, ko se posuši, pa uporabi še lak za nohte v najljubši barvi. Če se ti prvič noht ne obarva tako, kot si želiš, nanesi še en sloj laka, vendar pri tem ne pretiravaj, da ne postane sloj laka predebel. Podlak je še posebej priporočljiv, če uporabljaš temnejše barve laka. Nadlak ni nujno potreben, saj samo podaljša obstojnost barvnega laka.

prejšnji članek
Pokukaj na koncert Soy Luna v Stožicah
Obsedena!
Pokukaj na koncert Soy Luna v Stožicah
naslednji članek
Jelena Rozga zaradi bivšega zanemarila samo sebe
Obsedena!
Jelena Rozga zaradi bivšega zanemarila samo sebe
Preberite tudi