milano, ulični prodajalec
Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Stres ti lahko povzroči tudi TOLE!

6. 5. 2017; 08.00
Avtor: K. Š.
teenage-skin-tips
Ali si vedela, da lahko stresno življenje nate vpliva na več načinov? To se lahko pozna tudi na tvoji koži!

Ali si vedela, da stres pripomore k nastajanju mozoljev?

Če imaš nečisto kožo, je lahko prav stres razlog zanjo, zato se moraš čim več sproščati. Joga, druženje s prijatelji, smejanje ob ogledu stand up komedij … naj bodo tedensko na tvojem urniku, občasno pa si privošči tudi savno. 

Če imaš nečisto kožo ...

Ne dovoli, da ti koža zagreni življenje, nikar se ne zapri med štiri stene. Hodi na zmenke in zabave, skratka, uživaj. Ob soju sveč ali ob pridušeni svetlobi so naše napakice tako ali tako bolj ali manj prikrite. 


In še namig: bodi pripravljena na opazke zlobnih jezikov, na katere imej pripravljen odgovor. Ne pokaži jim, da ti je nerodno ali da so ti prišli do živega, ampak jih sprejmi z nasmehom na obrazu. Saj veš, da karma nikomur ne prizanaša. 

Top sestavine za lepšo kožo
Proti mozoljem najbolj pomagajo sestavine, ki zmanjšujejo čezmerno izločanje maščobe oziroma sebuma, učinkovine, ki ožijo pore, učinkovine, ki kožo pomirjajo in vlažijo, ter sestavine, ki delujejo antibakterijsko, zato so tvoji zavezniki izvleček nepozebnika (hamamelis), salicilna kislina (BHA-kislina), azelainska kislina (na primer zdravilo Skinoren, ki ga dobiš na recept), benzoil peroksid (najboljši uničevalec bakterij na obrazu, dobiš ga lahko brez recepta) in niacinamid (izvleček vitamina B3). Vsekakor pa je čez dan obvezna uporaba kreme z zaščitnim faktorjem, saj je tvoja koža zaradi boja proti mozoljem še bolj občutljiva.

prejšnji članek
Britje kože: razkrivamo največje pluse in minuse
Moj life
Britje kože: razkrivamo največje pluse in minuse
naslednji članek
Stvari, ki jih punce ne razumemo pri fantih
Moj life
Stvari, ki jih punce ne razumemo pri fantih
Preberite tudi