stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Takole bodo tvoji lasje naravnost čudoviti!

16. 2. 2017; 09.36
Avtor: K. Š.
v2-web-zoella
Bogato znanje o laseh in pravilna nega sta ključa do uspeha. Zato upoštevaj naše nasvete in prav kmalu bodo tudi tvoji lasje taki, kot si jih želiš.

Si želiš, da bi tvoji lasje omamno dišali? Poskusi na prefinjen način nositi svoj najljubši parfum tako, da ga poškropiš po svojih laseh

Za valovit videz si korenine poškropi s sprejem za večji volumen in spni lase v deset drobnih fig, s katerimi pojdi spat. Naslednje jutro bodo tvoji lasje seksi valoviti!

Za vročo kratko pričesko si omisli sloje neenakomerno postriženih resic.
S čim lahko optično podaljšaš vrat, če imaš kratko pričesko? Pusti nekaj pramenov las, da ti prosto padejo na vrat.
Imaš težave s suhimi, dehidriranimi lasmi? Tukaj je rešitev: zmečkaj dva avokada in nanesi zmes na pramene las. Pusti delovati deset minut, nato pa lase temeljito izperi s toplo vodo.

Kodrasti lasje
Za ravne kodre loči suhe lase na majhne dele in ovij vsak pramen okoli dveh prstov. Poškropi s sprejem za lase in razdri pramen čez petnajst minut.

So tvoji lasje tako skodrani, da jih komaj krotiš? Uporabljaj gel za lase, ki preprečuje prekomerno vlažnost las, in ga nanesi na konice.

Poživi svoje lase s pomočjo balzama, ki ga v tenkem sloju utreš v lasišče.


Si vedela, da izpiranje z vodo vsak drug dan naredi lase bolj prožne? Šampon uporabljaj največ trikrat na teden, da tvoji kodri ne bodo preveč izsušeni.

Široke navijalke za lase so najbolj primerne za zrahljanje kodrov. Oviješ jih okoli las, uporabiš sprej za lase, počakaš petnajst minut in odstraniš.

Za ozke kodre ovij vsak pramen posebej okoli navijalk z najmanjšim nastavkom. Pusti jih na laseh dvajset minut, nato spusti lase in pojdi s prsti skoznje. Ne uporabi krtače.

Valovit videz kodrov si pričaraj s pomočjo krtače, s katero lase vedno oviješ proti notranjosti, proti obrazu.

Bujni lasje so bili vedno predmet moške domišljije, zakaj jih ne bi imela tudi ti? Za ozke kodre potrebuješ za žlico balzama, za zelo ohlapne kodre pa dve čajni žlici le-tega.

Si vedela, da se lase kodrajo, ko naraste temperatura tvojega telesa in vrhnjica kože na glavi? Lahko se ohladiš tako, da obe zapestji ohladiš s hladno vodo.

Kako doseči naravne kodre brez uporabe preparatov? Po umivanju si las ne osuši, ampak jih mokre spleti v tesne kitke in pusti čez noč. Zjutraj boš naravno skodrana.

Pristriženi lasje
Težkih in na videz uničenih las se boš najlažje znebila s striženjem razcepljenih konic.

Hočeš nov videz las, ne želiš pa izgubiti dolžine? Ni problema, rešitev je striženje las z dolgimi stranskimi resicami.

Če bi rada, da je tvoja pričeska kar se da seksi, se prepusti rokam izkušenega frizerja, ki jih bo pristrigel, pobarval ali le dodal pramene, ki bodo tvoje lase naredili še lepše.

Prihrani denar in pojdi v priznan salon na brezplačno svetovanje o tvojih las, nato pa zavij še k dobremu frizerju, kjer te bodo postrigli dobro, a za manj denarja, kot si ga pustila pri lasnih svetovalcih.

Pridobi stil, ki ti pristoji – prinesi frizerju sliko kakšne zvezdnice, ki ima takšno pričesko, kakršno si tudi sama želiš. Vendar vedi, da se včasih, kljub frizerski izkušenosti, pričeska ne obnese, saj ima vsak drugačno obliko obraza.

Postrižene resice, ki ti padajo na obrvi, pogosto pritegnejo pogled na tvoje oči. Tako imaš v rokavu že dva atributa. Zakaj jih ne bi izkoristila?


V modi so neenakomerno pristriženi lasje, ampak če so tvoje lasne linije videti preveč neravne, si lase raje spni v čop.

Obstojnost las
Obstojen videz las lahko ustvariš s sušenjem na hladnem zraku, nato pa lase poškropi z lakom ali zelo močnim utrjevalcem, da bodo lasje res stali na svojem mestu.

Lase lahko obdržiš obstojne tudi z menjavanjem toplega in mrzlega zraka med sušenjem.

Poškropi sprej za lase na krtačo, s katero si jih potem razčešeš. Ta bo tako manj naelektrena in pričeska bo bolj obstojna.

Če imaš konice las po sušenju pogosto zvite, kodraste, uporabljaj pri sušenju krtačo in jih sproti razčesuj. Pomaga tudi, če si po umivanju las utreš peno na konice ali po vsem lasišču.

Struktura las
Štrleče lase zmanjšaj tako, da jih umiješ in uporabiš poseben balzam, ki ga vtreš v lase. Čez noč se bo tvoja lasna ''maščoba'' porazdeli po vrhnjici lasišča.

Če imaš tanke in dolge lase, jih naredi bolj polne z navijalkami. Navijanje las začni spredaj, nad čelom in nato počasi navijaj lase vse do tilnika.


Rahlo valovite spuščene lase boš ustvarila tako, da si boš mokre lase spela v visoko figo. Ko se bodo posušili, jih nosi spuščene v čopu.

Čeprav imaš popolnoma ravne lase, lahko prav tako dosežeš, da bodo videti valovito. Pri tem ti bo pomagal šampon, ki ima dodane posebne sestavine, ki bodo tvoje lase preskrbeli z vlago. Tako bodo tvoji lasje veliko bolj voljni in valoviti.

Prikupno upognjene lase dobiš tako, da na umite lase naneseš močan lak in greš spat z mokrimi lasmi. Premetavanje v postelji namreč guba oziroma mečka tvoje lase in jih ljubko upogne.

Lase lahko narediš bolj goste tudi s pravimi prameni ali drugačno barvo. Pri tem pa ne pozabi na kodrčke!

prejšnji članek
Gigi in Kendall zopet blesteli
Lepotičenje
Gigi in Kendall zopet blesteli
naslednji članek
Svoje zobe neguj pravilno
Moj life
Svoje zobe neguj pravilno
Preberite tudi