Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Tole so naj domače maske!

24. 11. 2016; 07.47
Avtor: K. Š.
bigstock-Young-teenager-with-acne-probl-44203870
Privošči si popoldansko razvajanje, ki mu lahko dodaš piko na i z večerno kopeljo.

Negovalna maska iz medu in mandljev
Mandlji vsebujejo veliko vitamina E in magnezija, kožo pa oskrbijo z vlago ter zapolnijo manjše gubice in linije. Mleko je bogato z mlečno kislino in beljakovinami, ki prav tako delujejo vlažilno.
Sestavine: 3 žlice mleka, ½ žlice zmletih mandljev, ½ žlice mandljevega olja
Vse sestavine zmešaj, tako da dobiš gosto in gladko pasto. Mešanico nanesi na očiščen obraz in pri tem nežno masiraj v krogih, s čimer boš odstranila odvečne kožne celice. Domačo masko pusti delovati 15–20 minut, nato izperi z vodo in po želji nanesi običajno kremo.

Vitaminska maska iz pomaranč in mleka


Pozimi se čim večkrat posladkaj s pomarančami, ki te bodo oskrbele z vitaminom C in okrepile tvoj imunski sistem, odlične pa so tudi kot domača maska za suho kožo. Ta sadež namreč vsebuje sadno kislino, veliko mineralov in vitamin A, vsi pa izboljšajo videz kože, jo pomladijo in nahranijo.
Sestavine: 1 srednje velika pomaranča, žlica mleka, malo vode
Pomarančo ožemi, nato sok pomešaj z mlekom. Nanesi na obraz in pusti delovati vsaj 20 minut. Na koncu izperi z mlačno vodo.

Slastna maska iz ovsene kaše in medu
Ovsena kaša vsebuje ogromno beljakovin, za suho kožo pa je idealna zato, ker preprečuje srbečico in pomirja. Med poleg vseh koristi zmore tudi to, da zadržuje vlago v koži, jo očisti in obnavlja.
Sestavine: ¼ skodelice ovsene kaše, ¼ skodelice navadne vode, 2 jedilni žlici medu
Ovseno kašo zmelji v mešalniku za sadje, tako da dobiš fino maso, ki jo boš na obraz nanesla lažje kot velike in grobe delce. Zmleti ovseni kaši počasi dodajaj vodo, nato pa vlij še med, tako da dobiš precej lepljivo mešanico. Na obrazu pusti delovati 20 minut, potem pa dobro izperi z vodo.

Posebna maska


Za dodatno nego si lahko privoščiš tudi malce drugačno zimsko masko, za katero potrebuješ listič želatine in 3 žlice mleka.
Želatino raztopi v malo vode, jo odcedi in zamešaj v toplo mleko. Vse skupaj mešaj na šibkem ognju slabo minuto, da se masa zgosti. Ne prevročo zmes nanesi na očiščen obraz in pusti delovati 15 minut. Maska se bo v tem času posušila, odstraniš pa jo s toplo vodo.

prejšnji članek
Tudi ti iščeš tiste prave?
Lepotičenje
Tudi ti iščeš tiste prave?
naslednji članek
Top najstnica 2016 je postala Mija Jagodič
Moj life
Top najstnica 2016 je postala Mija Jagodič
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska