Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Ali vsakdanje izpiranje samo z vodo kaj škoduje lasišču?

14. 5. 2018; 08.00
Avtor: Najstnica pomaga
tuširanje

foto: Profimedia

Poznaš odgovor?

"Živjo! Mene pa zanima, kako pogosto naj si umivam lase in ali vsakdanje izpiranje samo z vodo kaj škoduje lasišču. Zanima pa me tudi, če poznate kakšen trik za hitro rast las?" nas je vprašala bralka Nežka. 

Ogovor: 

Nežka, lasje enim rastejo počasneje, drugim pa hitreje in proti moči narave običajno ne moremo kaj dosti narediti. Čudežnih trikov, s pomočjo katerih bi tvoji lasje čez noč zrasli za nekaj centimetrov, ni, obstaja pa kakšna stvar, ki lahko vsaj malce pospeši rast. Najbolj ključna je zdrava in raznovrstna prehrana, v katero vključi dovolj proteinov (jajc, skute, mesa in mlečnih izdelkov) in vitaminov. V prehrano dodaj tudi proso – zlasti, če imaš tudi redke lase ali ti izpadajo.
Poskusi tudi z masažo lasišča – na suho ali pa z ricinusovim oljem, ki naj bi zelo pomagalo, uporabljaj kakovostne izdelke (dobro krtačo in gumice, ki ne cefrajo las) in redno hodi k frizerju. Ljudje, ki si želimo imeti dolge lase, pogosto naredimo to napako, da jih ne želimo striči, toda zato se lasje začnejo na konicah cepiti, kar ni videti lepo.

prejšnji članek
Kdo je tvoja prava ljubezen?
Moj life
Kdo je tvoja prava ljubezen?
naslednji članek
Tu je nova pesem tragično preminule pevke
Obsedena!
Tu je nova pesem tragično preminule pevke
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska