Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Poljub je simbol ljubezni

13. 6. 2017; 01.00
Avtor: K.M.
ELLIS FAAS Make Up Not War 2017-4 with logo
Edino z ljubeznijo se borimo proti bolečini, ki jo povzroča nered, ki ga ustvarjamo.

Nizozmeska umetnica ličenja Ellis Faas je tudi letos ustvarila omejeno izdajo odtenka šminke v dolgo obstojni »Hot Lips« teksturi – svetel, vesel in igriv koralni odtenek. Dobiček od prodaje pa bo šel dobrodelni organizaciji »War Child«. 

Ikona Ljubljana, kot ekskluzivno prodajno mesto znamke Ellis Faas, se pridružuje kampanji in podpira organizacijo s prodajo produktov, ki so namenjeni zbiranju sredstev in katerih prodaja gre v 100% deležu organizaciji »War Child«.

O ORGANIZACIJI WAR CHILD


Okoli 100 miljonov otrok živi v državah, ki so prizadete z oboroženimi spodpadi. Otroci so najbolj ranljive žrtve posledic vojne, nasilja in genocidov. Temeljne pravice otrok, da bi bili zaščiteni, izobraženi in živeli brez strahu ter travme, so kršene vsakodnevno. Število otrok, ki so prisiljeni živeti v strahu in nasilju, strmo narašča. Negativen vpliv nasilja se kaže v večih oblikah – strah, tesnoba, depresija, izpostavitev fizičnemu in spolnemu nasilju.

SPLOŠNE INFORMACIJE O ORGANIZACIJI »War Child«.
War Child organizacija deluje izključno za izboljšanje življenja otrok, ki živijo na vojno prizadetih območjih. Otrokom nudijo psihosocialno pomoč, izobrazbo ter zaščito v 14 državah po vsem svetu. Delujejo v neposrednem stiku z otroci ter njim pomembnim odraslim osebami, tako izboljšujejo psihosocialno zdravje otrok. Zelo radi uporabljajo kreativne metode, kot so glasba in ples - za izgradnjo povezave s preostalimi otroci. Delujejo tudi tako, da otrokom dajo pomembno vlogo tudi pri odločitvah ter tako zagotovijo njihovo sodelovanje v procesih odločanja, ki imajo velik vpliv na potek njihovega življenja. Ambicija organizacije povezovanje profesinalnih organizacij za psihosocialno dobrobit otrok, ki jih je prizadel konflikt.

IZOBRAZBA
Vsak otrok ima pravico do formalnega izobraževanja. Več kot 24 milijonov otrok še ni nikoli spoznalo nobenega učitelja, kar je posledica oboroženih spopadov. War Child izobraževalni programi so sestavljeni tako, da predajajo otrokom znanje in spretnosti, s katerimi lahko sodelujejo v njihovih družbah in izpolnjujejo svoj potencial. Programi delujejo znotraj obstoječega izobraževalnega sistema vsake države, v kateri so prisotni. Programi vključujejo dejavnosti, kot so ˝catch up˝ programi, v katerih se učijo osnov branja, pisanja in računanja. E-učenje ter izboljšana podpora za izobraževanje posameznih strokovnjakov na različnih področjih.

VARSTVO OTROK


War Child Holland program je varstvo otrok, ki se osredotoča na preprečevanje zlorab, zanemarjanja, nasilja in izkoriščanje otrok, ki živijo na vojno prizadetih območjih. Delo s posamezniki zagotavlja, da prejemajo podporo, ki jo potrebujejo. War Child sodeluje tudi s skupnostmi, s katerimi skušajo prav tako zgraditi sistem, ki bo zagotavljal v prihodnje nadaljnjo zaščito otrok in mladih. Prav tako zaposlujejo ljudi, ki delujejo v tem programu in hkrati skrbijo za pomoč ter varstvo otrok na dnevni bazi.

prejšnji članek
Všeč mi je sošolec, s katerim sva prijatelja
Moj life
Všeč mi je sošolec, s katerim sva prijatelja
naslednji članek
Edinstvena priložnost: Si želiš prepotovati svet?
Moj life
Edinstvena priložnost: Si želiš prepotovati svet?
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija