GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kako do brezhibnega videza?

14. 1. 2018; 02.30
Avtor: Katarina
licenjelicila
Tudi če si ena izmed tistih, ki se ne zbudi s popolno kožo, to ni nobena ovira, da ne bi mogla biti videti brezhibno. Se sprašuješ, kako?

Mi ti bomo pomagali z nasveti, kako hitro in zelo preprosto zasijati.

Izberi pravo podlago


1. korak: Poiskati moraš podlago, ki se ujema s tenom tvoje kože. Če si zelo svetle polti, moraš iskati puder z rahlim roza tonom. Če je tvoja koža zlatkastega tena, naj bo puder v rumenih oziroma oranžnih barvah. Za temno barvo kože pa se priporoča puder z rahlo rdečkastim tonom.
2. korak: Ko boš izbrala pravo podlago, jo moraš še preizkusiti, da vidiš, ali se zares ujema s tvojim tenom. V trgovini prosi za tester in puder nanesi na prej očiščen obraz. Če boš nanašala na že naličen obraz, ne boš dobila pravih rezultatov. Nato počakaj deset minut in se poglej v ogledalo. Upoštevati moraš več dejavnikov: ali se je puder zares vpil, ali pušča lise, ali je barva pudra zelo različna od tvojega naravnega tena in tako naprej.

Kaj pa mozolji in barvne lise?
Kljub mozoljem in barvnim lisam si lahko videti popolno, in sicer tako, da jih dodatno prekriješ. Če imaš mozolje, moraš najprej na obraz namazati emulzijo ali gel, ki ne vsebuje olja, kajti koža, na kateri se pojavljajo mozolji, je največkrat mastnega ali mešanega tipa. Z osnovo brez olja tako preprečiš, da bi se koža po nanosu ličil začela svetiti. Nato lahko uporabiš korektor in z njim začneš prekrivati mozolje. Uporabiš lahko korektor v obliki šminke, najbolje pa je, če izbereš korektor in puder iste znamke in seveda istega odtenka.
Enako kot lahko prekriješ mozolje, lahko prekriješ tudi lise na obrazu: korektor naneseš na predele, ki so temnejšega oziroma svetlejšega tena, razmažeš s prsti in nato – enako kot pri mozoljih – na vse skupaj naneseš še puder. Če so barvne lise na obrazu zelo vidne, kar pomeni, da so razlike v tenu res velike, za nanos pudra uporabi gobico, da ne boš odstranila prej nanesenega korektorja, tako pa boš preprečila tudi nastanek grudic.
Nasvet: Korektor zelene barve (ki ga lahko kupiš v drogerijah) je na prvi pogled morda čuden, vendar bo prekril tudi rdečico, ki se pogosto pojavlja z mozolji.

prejšnji članek
Kako izbrati pravilno velikost nedrčka?
Lepotičenje
Kako izbrati pravilno velikost nedrčka?
naslednji članek
Vajine zveze je konec! Pa sedaj?!
Moj life
Vajine zveze je konec! Pa sedaj?!
Preberite tudi