stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Naj mozolji postanejo preteklost!

11. 4. 2018; 01.00
Avtor: K.M.
mozol
Mozolji so ena najpogostejših težav, s katerimi se srečuje večina mladih ljudi.

Povzročajo jih prevelike količine maščob, bakterije, umazanija in znoj, ki so ujeti v tvoje pore. Preveri, kako se jih lahko znebiš za vedno.

KAKO SE ZNEBITI MOZOLJEV, NE DA BI PRI TEM IZSUŠILA SVOJO KOŽO?
Prevelika uporaba izdelkov proti mozoljem, ki jih uporabiš naenkrat, izsuši tvojo kožo. Začni si umivati obraz dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer, ter uporabi blažjo čistilno nego za obraz.
KAKO SE IZOGNITI BOLEČIM MOZOLJEM PRED IN PO MENSTRUACIJI?


Mozoljev seveda ne boš mogla popolnoma preprečiti, saj je njihov nastanek povezan s hormoni, lahko pa poskušaš zmanjšati njihovo število. Vsak dan si zjutraj in zvečer umij obraz s čistilnim sredstvom proti mozoljem, ki pore odpre in jih globinsko očisti odvečnih maščob in nečistoč, uravnava pa tudi ravnovesje maščob in vlage v koži. Zapomni si, da je stiskanje in draženje mozoljev prepovedano!
KAKO ZDRAVITI PODKOŽNE OGRCE, KI SE POJAVIJO NA PREDELU ČELA, NOSU IN USTNIC?
Uporabi nežno luščilno sredstvo, ki omogoča nežno luščenje odmrlih celic povrhnjice in koži ne odvzame vlage. Koža okoli ustnic je bolj občutljiva kot na nosu in čelu, zato je z njo treba ravnati nežno.
ZAKAJ NASTANEJO MOZOLJI NA HRBTU IN KAKO JIH PREPREČITI?


Koža na hrbtu je iz debelejšega sloja in vsebuje visoko aktivne oljne žleze. Če se izločijo prevelike količine maščob v kožo, predvsem ob visokih temperaturah in med telesno aktivnostjo, se pore samodejno zamašijo. Mozolje lahko preprečiš z umivanjem hrbta s čistilnim sredstvom proti mozoljem, ki odstrani odvečno maščobo in zmanjša količino bakterij, ki povzročajo nastanek mozoljev. Izogibaj se nošenju tesno prilagajočega se nahrbtnika in oblačil, ki vsebujejo lajkro.
KAJ POVZROČA MOZOLJE NA ČELU IN PREDELU PRSI?
Vzrok se skriva v preveliki izpostavljenosti soncu oziroma čezmernem potenju. Če se mozolji pojavijo takoj, ko prenehaš biti na soncu, in imaš ob tem neprijeten srbeč občutek, gre lahko za alergijsko reakcijo na sonce. Na problematične predele nanesi negovalni kremni gel ali kremo, ki pomirja, izdatno vlaži in preprečuje zapiranje por. Uporabiš pa lahko tudi vlažilno kremo, ki pomirja in dolgotrajno vlaži kožo, ki je občutljiva na zunanje stresne dejavnike.
KO NE GRE ZA MOZOLJE, AMPAK IZPUŠČAJE, KI SO POSLEDICA SUHE KOŽE


Bula, ki se pojavi na hrbtu, stegnih, zadnjici ali po rokah in je videti bolj kožni izpuščaj kot pa velik mozolj, je verjetno posledica zelo izsušene kože. Če stisneš takšno bulico, ne priteče bel izcedek, tako kot pri mozoljih, zato jo pusti pri miru, če ne želiš poslabšanja kože. Zdraviš jo s pilingom, ki si ga narediš dvakrat na teden, dnevno pa uporabljaj losjon, ki ima sadne kisline, ki luščijo in odstranjujejo suhe lise in navlažijo kožo.

prejšnji članek
Maske za obraz – pot do popolne nege kože
Lepotičenje
Maske za obraz – pot do popolne nege kože
naslednji članek
V šoli sem izgubila vse prijateljice
Moj life
V šoli sem izgubila vse prijateljice
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija