Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kako do daljših las?

19. 4. 2017; 05.05
Avtor: Ana K.
How-to-Brush-Your-Hair-for-Long-Hair
Razkrivamo pet preprostih trikov, ki ti bodo pri tem pomagali.

Si naveličana svojih kratkih las? Bi želela imeti daljše in močnejše lase, a kaj ko ti tako počasi rastejo? Najstnica ti bo pri tem pomagala. Razkrivamo pet trikov, s katerimi se lahko soočiš s svojo težavo. Poskusi, rezultati bodo zagotovo opazni.

1. Poskrbi za reden obisk frizerja
Če misliš, da bodo tvoji lasje hitreje daljši, če jih ne boš strigla, se motiš. V primeru, da frizerja ne obiskuješ redno, tvoje konice postajajo vse bolj uničene in razcepljene, kar pa ti ne bo prav nič pomagalo pri dolžini. Torej, vsaj enkrat na dva mesca postrizi uničene konice, tako bo tvoj las zdrav in bo tudi hitreje rasel.

2. Tudi prehrana je pomembna
Beljakovine naj bi bile tiste, ki spodbujajo rast las, zato jih zaužij čim več. Najdeš jih v jajcih, špinači, ribah, piščancu. Strokovnjaki pa prav tako priporočajo uživanje vitamina B in C, saj preprečujeta izpadanje las, kar pa bo tvoje lase naredilo močnejše in gostejše. Torej posezi po ogljikovih hidratih (kruh, testenine) in po sadju.


3. Izogibaj se vroči vodi
Nikar se ne prhaj s prevočo vodo, saj le-ta zelo škoduje tvojemu lasišču. Poskrbi, da boš lase spirala z mlačno vodo, še bolje pa s hladno. Za lepe lase se splača kdaj tudi potrpeti, se strinjaš?

4. Ne ovijaj jih v brisačo
Drgnjenje las z brisačo lahko tvoje lase zelo poškoduje po celotni dolžini in jim vzame sijaj. Za povrh pa boš imela še težavo s česanjem, saj bodo zavozlani. Obriši jih v kakšno bombažno majico in jih nato naravno posuši. Saj veš, da raznorazni sušilniki in likalniki uničujejo tvoje lase.

5. Nahrani jih
Tako kot moraš nahraniti svoje telo z raznoraznimi živili, moraš poskrbeti tudi za to, da ne bodo tvoji lasje lačni. Pripravi jim naravno masko, ali pa jo kupi v prodajalni z izdelki za nego las. Priporočamo ti araganovo masko, ki naj bi bila še posebej hranilna za tvoje lase.

prejšnji članek
Ta jutranja navada ti lahko uniči dan
Moj life
Ta jutranja navada ti lahko uniči dan
naslednji članek
Doma imam zelo zoprne starše
Moj life
Doma imam zelo zoprne starše
Preberite tudi