Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kako pravilno očistiti kožo na obrazu?

22. 5. 2017; 06.30
Avtor: Ana K.
Naj nega obraza postane del tvojega vsakdana.

Se ti velikokrat ne ljubi očistiti kože na obrazu in kar zaspiš z ličili? Znebi se te slabe navade in poskrbi za njeno redno nego. Boš videla, da se ti bo obrestovalo, koža pa ti bo hvaležna.

Vsakodnevno se na tvoji koži naberejo številne umazanije. V kolikor prebivaš v mestu pa je tvoja koža še dodatno izpostavljena mikroskopskim delcem umazanije, ki prihaja iz avtomobilskih izpuhov. Zategadelj je še posebej pomembno, da poskrbiš za nego in vsak večer temeljito očistiš svoj obraz, četudi ne uporabljaš ličil.

Preden se lotiš čiščenja pa bodi pozorna na to, da ne uporabiš preveč agresivnih izdelkov. Čistilo ne sme biti preveč bazično za kožo. Pomembno je, da bo po čiščenju tvoja koža sijoča in mehka, ti pa se moraš v njej počutiti prijetno in udobno.

NE POZABI! Pred začetkom čiščenja si moraš umiti roke, da ne naneseš še več bakterij. Potem si zmoči obraz z vodo, ki pa naj ne bo preveč vroča, niti mrzla. Sledi nanos čistila. Tukaj bodi pozorna na navodila. Pri nekaterih je potrebno zmočiti obraz, pri drugih pa mora biti koža suha. Svetujemo ti, da uporabiš kombinacijo različnih vrst odstranjevalcev nečistoče.

Ponujamo ti nekaj predlogov:



Olje
Olje je zelo dober odstranjevalec ličil hkrati pa ohranja naravno ravnovesje. Kožo obnovi, pomirja in mehča.

Čistilna pena
Bogato peni in odstrani nečistoče z obraza brez izsuševanja ali občutka zategnjenosti. Kožo neguje in vlaži.

Kremno čistilo
Je primerno za občutljiv ali mešan tip kože. Ima lahkotno in bogato teksturo, ki ti bo še kako prišla prav, saj bo tvojo kožo nahranila s snovmi, ki jih še kako potrebuje za popoln videz. Izenači tudi ten kože in okrepi njeno elastičnost.



Tonik
Tonik pride na vrsto na koncu, ko je koža že skoraj očiščena. Poskrbi za njeno pomiritev po čiščenju, jo oskrbi z vlago in pospeši njeno regeneracijo.

Na koncu se namaži s kremo. Ta pa naj bo primerna glede na tvoj tip kože. Izogibaj se tistim, ki so poceni in nepreverjene, saj navadno vsebujejo agresivne sestavine in lahko tvojo kožo še dodatno razdražijo. Zelo dobro je, če se o kremi, ki je primerna zate pogovoriš s farmacevtom ali osebnim zdravnikom.

Seveda pa ne pozabi še na to, da je priporočljivo vsaj enkrat na teden očistiti kožo tudi s pilingom. Poskusi z različnimi naravnimi piling maskami. Nekaj receptov za njihovo pripravo najdeš tudi na najstnici v rubriki lepotičenje.

Naj bo tvoja koža lepa, sijoča in zdrava ;).

prejšnji članek
Kako govoriti z njim?
Moj life
Kako govoriti z njim?
naslednji članek
FOTO: Lepa tudi brez ličil
Lepotičenje
FOTO: Lepa tudi brez ličil
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska