Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kako se pravilno naličiti?

21. 6. 2017; 02.00
Avtor: Ana K.
Koraki do popolnega make upa.

Verjetno se velikokrat sprašuješ kako se pravilno naličiti. To od zdaj naprej ne bo več težava. Popeljali te bomo skozi 7 osnovnih korakov in ti pokazali, da je lahko ličenje čisto enostavno in zabavno.

1. Najprej pripravi svojo kožo za nanos ličil.
Obraz dobro umij z vodo in ga namaži z vlažilno kremo, ki naj bo primerna za tvoj tip kože.

2. Uporabi korektor.


Ko se krema dobro vpije, pride na vrsto korektor. Ta je lahko tvoj najboljši prijatelj. Zelo dobro prikrije vsako nepravilnost na obrazu in skrije vsak mozolj, ki ti dela preglavice.

3. Nanos pudra.
Tvoja koža je sedaj pripravljena za nanos pudra. Bodi pozorna, da ne uporabljaš pretemnih odtenkov. Svetujemo ti, da se dobro posvetuješ s prodajalko, ko ga boš kupovala. Vzemi tak ten, da se bo najbolje ujemal s tvojo poltjo.

4. Puder v prahu
S pudrom v prahu fiksiraš tekoči puder. Prav tako pa pomaga pri tem, da se tvoja koža manj sveti in masti. Pazi pa na to, da z njim ne pretiravaš, saj bo tako tvoja koža videti preveč umetno.

5. Rdečilo za lička
Rdečilo bo naredilo tvoj obraz bolj sijoč in dodal piko na i pri videzu tvojih ličil. Tudi tukaj bodi pozorna na barvo rdečila, zato uporabi bolj nežne tone, saj boš tako videti bolj naravno.

6. Ličenje oči


Sedaj so na vrsti tvoje oči. Svetujemo, da nanašaš bolj svetla in nežna senčila. Lahko pa si tudi brez. Dovolj je že maskara in črta. Črto lahko narediš na spodnji ali zgornji veki. Odvisno je od tega kako se ti bolje počutiš.

7. Ustnice
Ličenje je zaključeno z nanosom šminke. Lahko uporabiš tudi glos. Tukaj ti dovolimo drznost. Verjemi, da je barva šminke zelo pomembna in naredi končno podobo tvojega make upa.

Želeli pa bi te le še opozoriti na nego obraza. Pred spanjem zelo dobro očisti svojo kožo. Nečistoča lahko povzroči mozoljavost, česar pa si ne želiš.

prejšnji članek
5 znakov, da si mu všeč
Moj life
5 znakov, da si mu všeč
naslednji članek
Čokolada: DA ali NE?
Moj life
Čokolada: DA ali NE?
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska