profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Alge, sol in morska voda so super za kožo!

21. 7. 2017; 01.00
Avtor: Š. K.
Teen
Alge, sol in morska voda dišijo po počitnicah in sprostitvi. Vse te sestavine pa so super tudi za lepotičenje, saj s svojimi blagodejnimi lastnostmi poskrbijo za lepo kožo.

1. Morska sol polepša

Morska sol spodbuja prekrvitev. Posledica dobre prekrvavitve je hitrejša obnova kožnih celic in sprostitev. Morska sol je še posebej primerna za problematično kožo, ki je suha in občutljiva. 

Luščilo z morsko soljo za mehko kožo

Hrapavo kožo na komolcih kolenih in petah odstrani s solnim luščilom. V ta namen zmešaj 200 g morske soli in tri jedilne žlice olivnega olja v gosto pasto. Na hitro jo vmasiraj v prizadeta mesta na telesu in speri. Piling iz morske soli  bo odprl in očistil pore, zgladil kožo in jo pripravil za nadaljnjo nego.

Solna kopel za razstrupljanje

Kopel z morsko soljo pospeši izmenjavo snovi v koži in potegne iz telesa strupe in obremenjujoče snovi. V kopalni vodi razpusti 400 g morske soli in za 20 minut lezi v kad.

Zoper mozolje

Če imaš mozolje, zmešaj štiri jedilne žlice soli v skodelico s toplo vodo. S tako pripravljeno solno tekočino se poplakni po obrazu, vendar največ trikrat na teden, saj sol tudi izsušuje kožo. To bo pomagalo zmanjšati rdečino, ki na koži nastane pri aknah.

Alge dajejo energijo

Alge imajo zelo širok spekter lepotnih učinkov. Izboljšajo delovanje kože, krepijo imunski sistem ter povečajo telesno odpornost organizma. Spodbujajo aktivnost celic in njihovo regeneracijo, oskrbujejo telo z nujnimi hranilnimi snovmi ter čistijo notranje organe. Na splošno v celoti razstrupljajo telo in posledično izboljšujejo prebavo, saj uravnavajo izločanje odvečnih snovi v telesu.

Maska iz alg neguje obraz

To je vitaminska bomba za kožo. Eno žličko alg v prahu, eno žličko medu in tri žličke skute zmešaj v pasto in za 20 minut nanesite na obraz.

prejšnji članek
Novo, drugačno, a vseeno zabavno nakupovanje
Moj life
Novo, drugačno, a vseeno zabavno nakupovanje
naslednji članek
To je največkrat gledan videospot na youtubu!
Obsedena!
To je največkrat gledan videospot na youtubu!
Preberite tudi