reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Nimaš odstranjevalca ličil? Najdeš ga v hladilniku!

29. 3. 2018; 02.00
Avtor: Š. K.
uzn_1424472859
Nujno odstrani ličila preden greš spat. Sedaj lahko to narediš povsem naravno. In to že v nekaj minutah.

Odstranjevalci ličil so nujen kozmetični pripomoček za vse, ki uporabljate ličila. Vsak večer je namreč kožo treba očistiti, saj le tako lahko dobi dovolj kisika in ne postane razdražena.

Na voljo vam je več vrst odstranjevalcev ličil, razlikujejo se po svoji funkciji in obliki, poznamo jih na primer v gelu, tekočini, robčkih, pa tudi takšne, ki jih doma pripravimo sami. 

Mleko

Mlečni izdelki so odlični za čiščenje kože, saj sežejo globoko v pore, hkrati pa kožo pomirjajo. Nadalje vračajo koži elastičnost in jo hranijo s proteini. Primerni so zlasti za tiste, ki imate občutljivo kožo.

Recept: Žlico mleka ali jogurta zmešaj z nekaj kapljicami mandljevega olja in sredstvo za odstranjevanje ličil je pripravljeno.

Olivno olje

Ekstra deviško olivno olje je odličen odstranjevalec maskare in črtala za oči, odstrani tudi vodoodporna ličila. Ker je po sestavi zelo podobno sebumu, ki ga izloča tvoja koža, naj te ne skrbi, da ti bo zamašilo pore, prav nasprotno, kožo bo navlažilo in jo zgladilo.

Recept: V olje namoči kosem vate in odstrani ličila. Lahko pa ga v razmerju 1 : 1 zmešaš z ricinusovim oljem, kar je idealno za mastno do mešano kožo.

Kumare

Kumare odlično navlažijo kožo in so skupaj z mlekom tudi enkraten odstranjevalec ličil.

Recept 1: Zmiksaj eno olupljeno kumaro in njen pire zlij v kozico. Dodajte mu še pol skodelice mleka in kuhaj nekaj minut. Ohlajeno mešanico prelij skozi cedilo v posodo, ki se da neprepustno zapreti. Hrani jo v hladilniku največ en teden. Uporabi tako, da malo tekočine zliješ na kosem vate in odstraniš ličila.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat z antioksidanti, zato bo poleg odstranjevanja ličil koži tudi pomagal pri odpravljanju nečistoče, ki se je zažrla globoko v pore.

Recept: Skuhaj skodelico zelenega čaja in jo zmešaj s pol skodelice riževega mleka. Zaprite tekočino v neprepustno steklenico in jo shrani v hladilnik. Na kožo jo nanašaj z vato.

prejšnji članek
Je to najudobnejša obutev na svetu?
Lepotičenje
Je to najudobnejša obutev na svetu?
naslednji članek
Mlada igralka iskreno: imela sem anoreksijo
Obsedena!
Mlada igralka iskreno: imela sem anoreksijo
Preberite tudi