Marko Hriberšek: Od igranja s konjsko grivo do sanjskega poklica

Že od malih nog je vedel, kakšen bo njegov poklic. Predvsem pa so to vedeli ljudje, ki so ga opazovali!

Foto: Osebni arhiv

Marko Hriberšek, frizer in umetnik ličenja iz salona Frizerski studioMH, je že kot prvošolček domačim konjem rezal repe in jim iz grive ustvarjal pričeske. Med drugim se je lotil tudi sestričine Barbike, ki je imela najbolj odštekano in moderno frizuro za tisti čas.
V osnovni šoli so ga poznali kot fanta s spretnimi prsti. Nekoč se je med poukom preprosto naveličal, vstal s stola in začel plesti kitke sošolkam. Učiteljica se ni pretirano jezila, dejala je le: »Ekola, vaš fant že ma izbran svoj poklic - frizer bo.« Po osnovni šoli ga je pot vodila v Celje na Srednjo frizersko šolo, kjer se je že med samim šolanjem udeleževal raznih prireditev, modnih revij in ostalih izobraževanj.

Želja po novem ga je pripeljala tudi do prvega frizerskega resničnostnega šova pri nas - Zlati rez. »S sodelovanjem sem želel pridobiti na prepoznavnosti, sebe še bolj motivirati za naprej in seveda tudi osebno spoznati najboljše slovenske in tuje frizerje,« doda. Želje so se mu več kot uresničile, saj ima več kot deset let izkušenj in v svojem salonu kreira pričeske v katere vloži vso svojo energijo.