Taka pričeska je najbolj moderna ta hip!

Ribja kost je ena izmed najbolj priljubljenih kitk ta hip, zato ti predlagamo, da si jo kar narediš.

1. korak: Za to kito je najbolje, da imaš čiste in razčesane lase, da se ti ne bodo zapletali, ko boš delala kito. Lase počeši nazaj, kito pa začni spletati pri vratu. In sicer najprej svoje lase razdeli v dva čopa. Vzemi pramen las z zunanje strani levega čopa in položi čez levi čop ter dodaj na notranji del desnega čopa in zatisni.

2. korak: Vzemi z zunanjega dela desnega čopa pramen las in ga položi čez desni čop ter pramen dodaj na notranjo stran levega čopa in zatisni. In potem to ponovi spet z levim čopom in spet z desnim čopom. Vsakič ko dodaš nov pramen las k drugemu čopu, ne pozabi zatisniti, da bo kita lepo stala.

3. korak: To počni, dokler ti ne zmanjka las. Pramen las, ki ga položiš čez čop, je lahko ožji ali širši, vendar imej v mislih, da če boš izbrala ožje pramene, bo, še posebno če imaš zelo dolge lase, trajalo veliko dlje, da boš kito spletla. Kito spni z manjšo elastiko.

4. korak: Če želiš, da bi bila tvoja kita videti bolj sproščeno, jo primi na zunanjih straneh in lase potegni narazen. Tako boš lasem dodala tudi nekaj volumna.
Nasvet: Tudi to kito lahko narediš ob glavi, pri tem pa upoštevaj navodila za francosko kito – torej da moraš vsakič dodati zraven še prost pramen las. Je pa to nekoliko bolj zahtevno, zato se tega loti, ko boš obvladala tako francosko kito kot ribjo kost.