Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kdaj bodo začele rasti tvoje prsi?

8. 5. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
rastprsi

foto: Profimedia.

Najvidnejša sprememba je v zadnjem času najbolj vidna v razvoju in videzu tvojega telesa, ki je najočitnejša v širših bokih in rasti prsi.

V povprečju začnejo prsi rasti takrat, ko vstopiš v obdobje najstništva oziroma približno od desetega, enajstega leta naprej. Če si že vstopila v to starost oziroma si jo že presegla, prsi ti pa še kar niso zrasle, brez skrbi. Tu gre zgolj za okvirno oceno; seveda se bo pri nekaterih zgodilo prej in bo bolj vidno, pri drugih pa pozneje. Sama rast je povezana predvsem z vsebnostjo estrogena v telesu, ki poskrbi, da začnejo rasti prsne žleze in da se v njih nabirajo maščobne blazinice.

Višja telesna teža, večje prsi?
Temu bi lahko pritrdili ali pa tudi zanikali. V prsnih žlezah se res nabirajo maščobne blazinice, od katerih je odvisna velikost prsi. Če boš shujšala, boš morda opazila, da se bo to najprej zgodilo v prsih. Ampak pozor! To ne vpliva na celotno velikost. Kljub višji telesni teži imaš lahko manjše prsi kot tvoja suha prijateljica. Seveda pa je mogoče tudi nasprotno. Maščobne blazinice določijo zgolj neki odstotek velikosti, vsekakor pa so tam. Če imaš torej velike prsi in malce povečano telesno težo, s hujšanjem ne boš prepolovila velikosti svojih prsi, ampak jih boš morda zmanjšala zgolj za kakšno številko.

prejšnji članek
Maja Keuc pripravlja neverjeten nastop
Obsedena!
Maja Keuc pripravlja neverjeten nastop
naslednji članek
Tako boš v torbici vedno vse našla
Moj life
Tako boš v torbici vedno vse našla
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska