Kako izbrati pravilno velikost nedrčka?

Prsi so ti pričele rasti in počasi se spreminjaš v žensko ...

Foto: Profimedia.

Počasi je čas za nakup prvega nedrčka, se strinjaš? Tokrat te bomo naučili, kako izbrati pravilno velikost! 

Prvi korak, ki ga moraš pred nakupom narediti, je, da ugotoviš, katera velikost nedrčka ti najbolj ustreza. Potrebuješ šiviljski meter, da si izmeriš podprsni in prsni obseg, ki sestavljata velikost modrčka.
PODPRSNI OBSEG je obseg, ki ga izmerimo tik pod prsmi. V Evropi ga zapisujemo v centimetrih in določa osnovno velikost nedrčka. Milimetre zaokroži na centimeter navzgor ali pa navzdol.
PRSNI OBSEG je obseg, ki ga izmerimo čez prsi in določa globino nedrčka. Označujemo ga s črkami A, B, C, D, E, F in G. A pomeni najmanjšo, G pa največjo košarico, ki pa, vsaj na začetku, še ne bo potrebna. 

S pomočjo razpredelnice poišči svojo velikost nedrčka. Če je tvoj obseg na spodnji ali zgornji meji določene velikosti, ti morda ustreza večja ali manjša številka nedrčka.

velikostnedrcka.png

PRIMER: Če imaš podprsni obseg 76 centimetrov, prsni obseg pa 92 centimetrov, je številka tvojega nedrča 75 C.

Dobila si splošno številko, ki naj bi ti ustrezala. Vseeno pa moraš modrček v trgovini pomeriti, saj ni nujno, da se ti bo vsak enako prilegal. V njem se moraš počutiti udobno in te ne sme tiščati. Do osemnajstega leta se telo spreminja in možno je tudi, da se ti bo velikost v tem času še spremenila. Zavedaj se, da je velikost lahko drugačna, če shujšaš ali se zrediš.