Kakšna je boemska kita?

Odlična ideja za decembrske pričeske.

Poznaš boemsko kito? 

1. korak: Lase razčeši in jih razdeli, in sicer si prečko naredi na levi ali desni strani, in ne na sredini. Ko imaš prečko narejeno, vzemi širši pramen las na tisti strani, kjer je več las, in ga razdeli v tri pramene ter začni plesti francosko kito ob strani glave. Pri tem bodi pozorna, da pri pletenju ne jemlješ prostih las od spodaj (pri vratu), ampak da jih jemlješ s strani ob kiti, kjer so prosti. Pazi, da kite ne boš preveč stiskala.

2. korak: Francosko kito spletaj do konca svojega ušesa, in sicer tako, da kita pade čez uho. Ko prideš do te točke, kito spni z manjšo elastiko, ki naj bo prozorna ali v barvi tvojih las. Potem vzemi približno 5 centimetrov širok pramen las na vrhu glave pri obrazu in ga pri ušesu zavij stran od ušesa, pri tem pusti na temenu nekaj las prostih ali pa vzemi vse in jih prenesi na drugo stran vratu, kjer je kita, pri tem jih lahko tudi še malo zviješ.

3. korak: Ko imaš vse lase v eni roki (vse proste in tiste od kite), jih razdeli v dva dela in začni plesti ribjo kost. Ko prideš do konca las, jih spni z elastiko. Zdaj pa se vrni k francoski kiti, in sicer nežno povleci kito navzven, da jo boš zrahljala in ji dala bolj sproščen videz. To lahko narediš tudi ribji kosti. Na koncu svojo umetnino še poprši z lakom za lase, da bo obstala na mestu.