favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

10 nasvetov za zdrave lase

7. 5. 2018; 02.00
Avtor: K.M.
negalas
Si tudi ti ena tistih, ki obožujejo svoje lase in bi jih rada imela kar se da zdrave in sijoče? Naši nasveti ti bodo zagotovo pomagali.

1. Za lepe lase si pomagaj z naslednjim receptom. Zmešaj toplo vodo in jabolčni kis v razmerju 50 : 50 (lahko daš tudi malo manj kisa) ter po šamponiranju s to mešanico izperi lase. Po petih minutah lase izperi z vodo, da se znebiš vonja po kisu. Mešanica ti bo tudi pomagala pri lažjih težavah s prhljajem.
2. Pogosto uporabljaš peno ali lak za lase in nisi prepričana, ali šampon odstrani vse ostanke? Preizkusi naslednji recept: zmešaj tri čajne žličke sode bikarbone z nekaj vode. Lase polij z mešanico in jo pusti vsaj 5 minut na laseh. Potem izperi z vodo.
3. Se ti zdi, da tvoji lasje potrebujejo sijaj? V majhno skodelico nalij olivno olje in mu primešaj malo medu. Mešanico nato z rokami vtri po celotni dolžini las, lasišče lahko tudi izpustiš. Po dveh urah si mešanico izperi z las in lase umij s šamponom.
4. Čeprav so dolge prhe pod vročo vodo super in sproščujoče, pa niso najboljše za tvoje lase, saj z njih izperejo zaščitna olja, zato, če le lahko, uporabljaj nižjo temperaturo vode med prhanjem.
5. Če imaš krhke in suhe lase, si pomagaj z jajcem. V skodelici zmešaj jajce, ki mu lahko dodaš tudi nekaj kapljic olivnega olja, in to nanesi na lase. Izperi po 20 minutah s hladno ali mlačno vodo (nikar ne uporabljaj vroče vode!).


6. Če imaš poškodovane lase, rahlo segrej (pazi, da ne bo prevroče!) mandljevo olje in ga nežno vtri v lase. Pusti ga na laseh delovati 30 minut, potem si lase umij kot po navadi.
7. Če imaš suhe lase, za izpiranje uporabi limonin sok. Ko poliješ limonin sok po laseh, ga ne izpiraj, ampak samo posuši lase.
8. Ko si umivaš lase, šampon nanesi le na lasišče, to dobro zmasiraj in izperi šampon. Če boš umivala le lase, bodo ti lahko postali medli in grobi.
9. Ravno nasprotno pa je pri balzamu, ki ga naneseš le na konice las – če imaš suhe lase, tudi po dolžini las –, izogibaj pa se lasišču.
10. Ko izbiraš šampon in balzam, ju izberi glede na svoj tip las. Če imaš torej suhe lase, izberi tistega za suhe ipd. Če imaš rada vse v enem izdelku, pa si izberi za svoj tip las šampon in balzam v enem.

prejšnji članek
S to potezo ga boš osvojila
Moj life
S to potezo ga boš osvojila
naslednji članek
Za zdravje je pomembna energija
Moj life
Za zdravje je pomembna energija
Preberite tudi