Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Najslabši način odstranjevanja dlačic

11. 7. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
o-SHAVING-LEGS-facebook
Vse se ga poslužujete.

Nekatere dlačic še ne opazite, druge že motijo, a jih še ne odstranjujete, tretje pa se vsakodnevno soočate s tem večnim problemom: Kako naj jih odstranim? Na nogah, pod pazduho ... Kaj naj z njimi? Tehnik za odstranjevanje je več, nekaterih morda ne poznaš, nekaterih ne poznamo niti me, a vseeno je najbolj pogosta tista, ki je tudi, žal, najslabša. 

Britje ... Britvica oziroma britje dlačic doma, v zavetju doma, je najlažje in najceneje. Britvico lahko dobiš po zelo nizki ceni, hkrati pa so številni šamponi že tako vlažilni, da jih lahko uporabiš namesto pene za britje. Kljub vsemu, pa je ta način, kljub vsem pozitivnim lastnostim, tudi najslabši. Zakaj? Če izpustimo dejstvo, da je britje zelo kratkotrajno, obstajajo še številni drugi razlogi. Britvica, predvsem tista ostra, lahko povzroči zunanje poškodbe. Kar hitro se lahko urežeš, še slabše pa je, če imaš recimo na nogah kakšno znamenje, ki ga lahko poškoduješ. Še ena težava pa je v tem, da ker z britjem dlačico odrežeš tik pod povrhnico, le ta na to med rastjem hitro zaide pod kožo. To pomeni, da dlaka raste pod povrhnico kože, kar pa lahko povzroči srbenje, rahlo rdečico in celo večje vnetje. 

Včasih najbolj dostopno ne vsebuje samih pozitivnih lastnosti. Alternative so seveda voskanje, lasersko odstranjevanje ... So sicer dražje, a dlje časa učinkujejo. Celo toliko, da lahko nekatere dlačice skoraj izginejo. 

prejšnji članek
Tako sta Hailey ob zaroki čestitali sestra in sestrična
Obsedena!
Tako sta Hailey ob zaroki čestitali sestra in sestrična
naslednji članek
Kaj si Gigi Hadid zares misli o sestrini karieri
Obsedena!
Kaj si Gigi Hadid zares misli o sestrini karieri
Preberite tudi