profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Odloči se za nakup pravih vložkov!

4. 8. 2018; 01.00
Avtor: K.Š.
vlozki
Tanki, s super zaščito, s krilci ali brez njih, nočni, veliki, majhni, odišavljeni, z eno kapljico ali tremi ...

Pomembno je, kaj izbereš!


Koža, zlasti okrog spolovila, je izjemno občutljiva in zelo prepustna. Škodljive snovi, ki jih zaužijemo, se nekoliko razgradijo s pomočjo encimov v slini in želodcu. Škodljive snovi, ki v telo preidejo skozi kožo, pa gredo neposredno v naš krvni obtok in od tam potujejo po vsem telesu vse do najobčutljivejših organov.
Ali veš, koliko vložkov porabiš?
Povprečna ženska naj bi v življenju porabila približno 17 tisoč vložkov in tamponov. Verjetno pri tem niti ne pomisliš, kaj vse se dogaja s tvojim telesom tam spodaj? Privošči mu samo najboljše!
Kako izbrati prave?
Izbrati moraš tiste, ki bodo najbolj ustrezali tebi. Tako zelo različni so predvsem zaradi tega, ker imamo dekleta različno močne menstruacije in jih uporabljamo med različnimi situacijami. Izbira je odlična zato, ker lahko vložke prilagodiš sebi in se ti ni treba sekirati ob premajhnem ali prevelikem.

Kapljice ponazarjajo, koliko lahko vložek vpija: več ko jih ima, večji in debelejši je vložek. Najprimernejša izbira so tri kapljice, saj gre za vmesno možnost, ki bo ustrezala vsaki. Glede na moč svoje krvavitve pa lahko izbereš tistega z manj kapljicami, ki je tudi manjši, ali nasprotno.

V celotnem ciklu menstruacije lahko izbiraš različne: drugi, tretji dan, ko je ta najmočnejša, izbereš večjega, zadnji dan pa lahko uporabljaš super tankega, zgolj toliko, da ne uničiš spodnjih hlačk.


Pozor pri nakupu!
Ko boš izbirala prave vložke, pa ni pomembno samo to, koliko kapljic imajo, ampak tudi, iz česa so narejeni. Številni higienski izdelki so narejeni iz sintetičnih materialov, ki so neprijazni do kože in škodljivi za zdravje. Nekateri vložki so podloženi s plastiko. Ta ni porozna in koži ne omogoča dihanja. Včasih se zato lahko zgodi, da se koža na predelu spolovil preveč poti, s čimer se ustvarja popolno okolje za nastanek bakterij in s tem bakterijskih okužb.
Kako se torej lotiti nakupa higienskih izdelkov?
Izbira vložkov in tamponov, ki so narejeni iz 100-odstotno naravnega bombaža in ki ne vsebujejo umetnih škodljivih snovi, je vedno najboljša izbira. Naravno je namreč vedno najboljše. Bombaž je, v primerjavi z drugimi materiali, iz katerih so narejeni nekateri higienski vložki, naraven in nežen, koži omogoča dihanje, ob tem pa je še izjemno vpojen. Vredno je torej nameniti nekaj minut premišljeni izbiri higienskih izdelkov in izbrati takšne, ki bodo za nas najmanj škodljivi in s katerimi bomo vsaj nekoliko zmanjšale možnost za pojav nadležnih izpuščajev in neprijetnih vaginalnih vnetij.

prejšnji članek
Ali je intimna higiena res tako pomembna?
Ali je intimna higiena res tako pomembna?
naslednji članek
Peklenska vročina – to se zgodi, če ne upoštevate opozoril
Moj life
Peklenska vročina – to se zgodi, če ne upoštevate opozoril
Preberite tudi