Kako se v družbi upreti nezdravi hrani?! 4 NASVETI!

Kako se v družbi upreti nezdravi hrani?! 4 NASVETI!

Datum zapisa: 14.03.2017

Živjoo punce:)

Evo obljubljen blog v torek. Sicer bolj pozno ampak bolj kot nič.

No danes bom pisala o tem kako se izogniti nezdravi hrani medtem ko se družite s prijatelji. Ahh vem da je to zelo težko. Ko vsi jejo pico, ti pa se moraš temu odpovedati.

Pravzaprav je to zelo težko. Večino časa smo pod pritiskom okolice in družbe ki je hitro, nezdravo hrano, pije alkohol.. Ampak moraš ostati disciplinirana. Utišati moraš tisti glas v glavi, ki ti govori da pojej to čokolado. Sama veš da to ni dobro ne zate ne za tvoje telo. Tako, da preden boš drugič podlegla pritisku družbe se vprašaj to:

- Ali to moje telo res potrebuje?

Saj veš, da tvoje telo lahko normalno funkcionira brez vseh sladkarij, čokolad in hitre hrane. Torej a moraš to res pojesti? S tem boš le škodovala telesu. Raje mu privošči nekaj od česar bo imelo korist in ti bo hvaležno.

- Ali bom zvečer ponosna nase?

Če imaš cilj, izgubiti nekaj kilogramov se boš torej izogibala nezdravi hrani. In če boš zvečer naredila pregled dneva se ne boš najbolje počutila ko si vase zbasala celo čokolado ker so jo jedli pač tudi prijatelji. Zato pomisli ali si to res želiš.

Torej bolj boš ponosna nase in boljši občutek boš imela če boš jedla zdravo. S tem ti bo narasla tudi motivacija.

e816e5d74923a2c2c8960b2847fa4683.jpg

- Mi bo to pomagalo uresničiti cilj?

Mislim da kar se tiče hitre hrane in sladkarij definitivno ne. Zakaj bi potem to vnašala v svoje telo?

- Sem res lačna ali to počem samo ker nočem izpasti "čudna"?

Oo ja vem ta občutek, ko greš s prijateljicam na pijačo/pico.. in vse naročijo nekaj nezdravega ( po možnosti greste še v Mcdonalds..). Čudno izpade če ti ne poješ nič, ali pa če naročiš nekaj zdravega.Vem, vem. Ampak ko si v tej situaciji se še enkrat vprašaj zgornja 3 vprašanja. In mislim da ni vredno.

__________________________________________________________

No tako, nekaj kratkega ampak veliko vrednega. Naslednjič, ko se zalotiš v taki situaciji se samo spomni na moj blog in na ta 4 vprašanja. A je res vredno?

xoxo Macjanci11


Novejši zapis:

obljuba dela dolg